• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare

Ser brevet konstigt ut? Läs på webbsidan →

Ledare: Helena Hed, Vd PE Teknik & Arkitektur, samt ledamot i CMB:s styrelse

En av de saker som kommer att förändras i spåren av pandemin är ledarskapet och kanske är det en av de största skillnaderna vi kommer att se på våra arbetsplatser. Jag tror nämligen inte att framtidens ledarskap handlar om att leda andra, och låt mig berätta varför.

Läs Helenas ledare →

Tre tips till unga ledare

I år tilldelades Pernilla Thessén, Head of Business Area X på Tyréns, CMB:s ledarskapsutmärkelse Guldhuset. Vi intervjuade Pernilla efter prisceremonin och i filmen nedan delar hon med sig av sina tankar kring vad som krävs av samhällsbyggnadsbranschens ledare idag och i framtiden, och ger tre tips till unga personer i branschen som är intresserade av ledarskap.

Se filmen på CMB:s Youtubekanal →

Joakim Forsemalm CMB:s nya utvecklingsledare

Äntligen får vi säga välkommen till vår nya utvecklingsledare - Joakim Forsemalm! Joakim är docent i etnologi och har de senaste 14 åren arbetat i gränssnittet mellan forskning och praktik på Radar arkitektur & planering i Göteborg.

Läs mer →

Vinnare av CMB Master Thesis Award

I början av juni fick sex studenter på Chalmers masterprogram Design and Construction Project Management (DCPM) en glad överraskning när de belönades med CMB Master Thesis Award. Stort grattis till årets vinnare Maja Sjöstedt och Rebecka Strutz, Anton Avest och Emma Wahlfridsson samt Ida Johansson och Sofia Mellgren!

Läs mer →

Vill du vara mentor?

Kan du tänka dig att ställa upp som mentor åt en masterstudent som studerar ledarskap och projektledning inom samhällsbyggnad? Anmäl då ditt intresse att delta i CMB:s mentorprogram som startar i höst.

Läs mer om mentorskap →

Guldhuset 2021 till Pernilla Thessén

Mottagaren av Guldhuset 2021 har visat att nyfikenhet, framåtanda och en tydlig strategi, i kombination med lyhördhet och fokus på individer, skapar värden som överskrider ambitiöst satta mål. Pernilla Thessén har skapat Tyréns digitala affärsenhet från grunden, är chef över den nystartade produktorganisationen och sitter även med i företagets koncernledning.

Läs mer om årets Guldhusvinnare →

Aktuella forskningsprojekt

CMB stödjer forskning med en övergripande inriktning mot ledarskap och management inom samhällsbyggnad. I skrivande stund har inte mindre än nitton projekt, med olika infallsvinklar och inom olika forskningsfält, stöd via CMB.

Läs mer om forskningsprojekten här →

 

Sommartider på CMB

Snart är det dags för sommarledighet även för oss på CMB:s sekretariat.

Info om datum för semesterstängt →

Filmat seminarium: Vinster med det ritningslösa bygget

Johannes Ris, projektledare för digitala arbetssätt på Byggstyrning, berättade om projekt Celsius i Uppsala där ritningar och traditionella arbetssätt har valts bort till förmån för att implementera helt digitala flöden och processer.

Läs mer och se seminariet här →

 

Ditt verktyg för nästa steg – från Strategidagen 2021

Med utgångspunkt i de frågor som diskuterades under Strategidagen har vi tagit fram ett arbetsmaterial som kan användas som diskussionsunderlag för dig som vill anordna ett eget strategimöte kring ledarskap och projektkultur. I materialet ingår även ett urval av alla de förslag som kom in under Strategidagen kopplat till respektive fråga, filmat material från panelsamtal med CMB, IQ Samhällsbyggnad och Boverket, samt poddfilmen med Amanda Eklund.

Läs mer och ladda ner pdf:en här →

Filmat seminarium: ViCoDE – digital kollaborativ planering av arbetsmiljöer

Mikael Roupé, forskare vid Construction Management, Chalmers, presenterar en studie baserad på workshops där deltagarna använde verktyget Virtual Collaborative Design Environment (ViCoDE), ett nytt kollaborativt design- och planeringsverktyg baserat på byggnadsinformationsmodeller (BIM) och Virtual Reality (VR) i kombination med en interaktiv pekskärm.

Se det filmade seminariet →

Läs CMB:s jubileumsbok som pdf

I denna bok (först publicerad 2018) möter vi sju personer i framskjutna positioner som ger sina reflektionen på utvecklingen i byggsektorn de senaste 20 åren.

Läs som pdf eller beställ tryckt exemplar →

Filmat seminarium: Säkra investeringen med målbildsdriven platsutveckling

En tydlig platsidentitet är en värdeskapare som gör verklig nytta genom hela utvecklingsprocessen och behovet av att arbeta strategiskt med frågan har aldrig varit större.

Läs mer och se den filmade presentationen här →

Filmat seminarium: PLAZA - länsstyrelsens digitala verktyg

Det går för långsamt att planera och bygga idag och det är nödvändigt att få upp tempot! Därför har Länsstyrelsen Västra Götaland startat ett projekt för effektivare planprocesser.

Läs mer och se den filmade presentationen här →