VR-modell ersätter ritning på bygget

Publicerad den 14 december 2018

Under en välbesökt Bygglunch i november fick besökarna chansen att testa ett nytt  VR-gränssnitt, där yrkesarbetare och arbetsledare själva fått skapa sina egna produktionsanpassade vyer genom att måttsätta och ta fram information från BIM-modellen.

Läs mer

Tre nya forskningsprojekt

Publicerad den 14 december 2018

Tre nya forskningsprojekt, med stöd från CMB, kommer att startas upp under våren. Det blev resultatet av forskningsutskottets möte i november då tre ansökningar, motsvarande totalt strax under 2 miljoner kronor, beviljades medel.

Läs mer

Nytt från grupperna

Publicerad den 14 december 2018

Under hösten har CMB:s grupper både omformats och nyformats. Flera grupper kommer under våren att bjuda in fler representanter för våra partner att delta i diskussioner, workshops och erfarenhetsutbyten. Är du intresserad av att engagera dig extra i något område så tveka inte att höra av dig!

Läs mer

Byggcheferna ny partner i CMB

Publicerad den 14 december 2018

Sedan den 1 december är Byggcheferna partner i CMB. Vi fick en pratstund med organisationens ordförande, Kajsa Hessel.

Läs mer

Du följer väl CMB på LinkedIn?

Publicerad den 13 december 2018

Vill du ha bättre kolla på vad som händer i CMB? på LinkedIn publicerar vi filmer, intervjuer, startar diskussioner om aktuella ämnen med mera.

Följ oss gärna här

God jul och gott nytt år!

Publicerad den 13 december 2018

Nästa år blir ett speciellt år för då firar CMB 20 år! Det vill vi fira på olika sätt under hela året tillsammans med alla er som är engagerade i vårt starka nätverk. Vi kommer att göra både tillbakablickar och framtidsspaningar och lovar både fest och analyser. Men innan dess önskar vi er alla sköna och avkopplande helger så ses vi i 2018.

Läs mer

Ledare: Vad är bra ledarskap?

Publicerad den 13 december 2018

"Mitt mål är att vi tillsammans ska skapa en stark forskargrupp som kan samverka kring aktuell forskning med avseende på bl a management- och ledarskapsfrågor, digitalisering inom projekt- och produktionsledning inom samhällsbyggnadsteknik. Att vår forskning ska bidraga till en framtid som resulterar i effektivare processer, sunda produkter och ett mer hållbart samhälle."

Läs mer

Vem ska få Guldhuset 2019?

Publicerad den 13 december 2018

Dags att nominera till ledarskapspriset Guldhuset 2019! Med Guldhuset vill vi lyfta fram unga framgångsrika ledare i samhällsbyggnadssektorn.  Passa på att nominera din kollega eller chef och visa att just din organisation har de bästa ledarna. Och kom ihåg att en ledare inte behöver vara chef! I våra ögon är man dessutom ung tills man fyller 40 så alla födda 1979 och senare kan nomineras.

Läs mer

Underlag från frukost: Offentlig fastighetsförvaltning i förändring

Publicerad den 10 december 2018

Vilka organisatoriska omställningar behöver offentliga fastighetsförvaltare göra för att möta aktuella utmaningar så som krav på energieffektivitet? Se filmintervju med forskare Ingrid Svensson från CMB:s frukostseminarium i december.

Läs mer

"Gör dina medarbetare till stjärnor"

Publicerad den 6 december 2018

"Se till att dina kunder och alla som du arbetar med i ett projekt får de bästa förutsättningarna för att lyckas - för då kommer du också att lyckas!"

Läs mer