Skapar vi vårdbyggnader som fungerar i framtiden?

Publicerad den 23 augusti 2019

Den frågan har Saga Karlsson, doktorand vid Chalmers, studerat och hon berätta om sina resultat vid sin licentiatpresentation den 4 septembe

Läs mer

Nyfiken på traineeprogrammet?

Publicerad den 14 augusti 2019

Välkommen till en inspirerande eftermiddag där du får veta mer om fördelarna med att ha en trainee från Framtidens samhällsbyggare i din organisation och hur ni genom programmet kan både attrahera och utveckla unga medarbetare!

Läs mer

Kurs i sep: Lean för bygg och anläggning

Publicerad den 5 juli 2019

I denna kurs, som arrangeras av Chalmers Professional Ediucation, lär du dig genom spel, övningar, föreläsningar och studiebesök hur Lean kan bli en del av din verksamhet och skapa samsyn kring grundläggande vädringar. Du lär dig även hur strukturerat och metodiskt arbete bidrar till att identifiera och eliminera faktorer som inte skapar värde för slutkunden eller samhället. Vilket också ofta visar sig i resultatet på sista raden!

Läs mer

Klokboken för seniorbostäder

Publicerad den 3 juli 2019

Klokboken för seniorbostäder syftar till att sprida kunskaper om sånt som är värt att tänka på för alla som planerar bostäder för seniorer i det vanliga bostadsbeståndet, framför allt lägenheter i flerbostadshus.

Läs mer

Vart är bostadsmarknaden i Västsverige på väg?

Publicerad den 26 juni 2019

Länsstyrelsen gör varje år en analys av utvecklingen av bostadsmarknaden i länet.  Lars-Gunnar Krantz, bostadsstrateg vid länsstyrelsen i Västra Götalands län, besökte oss denna dag och presenterade årets rykande färska rapport.

Läs mer

Ledare: Äntligen framme!

Publicerad den 14 juni 2019

"Äntligen framme vid mållinjen!  Examensarbetet inlämnat och fem års studier avklarade! Ett sista sommarlov och sedan väntar nya utmaningar i yrkeslivet. Att vara studentrepresentant i CMB:s kommunikationsgrupp under de senaste två åren har gett fantastiska möjligheter att bredda mitt intresse för ledarskap och samhällsbyggnad. Jag har fått utmana mig själv och lärt mig mycket..."

Läs mer

16 nya traineer i Framtidens samhällsbyggare

Publicerad den 14 juni 2019

Med start i september börjar den 6:e omgången av traineeprogrammet Framtidens samhällsbyggare med totalt 16 nya traineer.  14 företag och kommunala förvaltningar är nu redo med sina rekryteringar.

Läs mer

"Ett himla ståhej" för Guldhusvinnaren!

Publicerad den 14 juni 2019

Lugnet har åter lagt sig för årets Gulhusvinnare, Klara Jonsson, på Urbainsta stad. När vi kommer på besök har precis diplomet fått en hedersplats på kontoret i Göteborg. Hur har tiden efter prisutdelningen varit? – Det har varit ett himla ståhej! Många gratulationer, lyckönskningar och glada tillrop från mitt nätverk. På LinkedIn spred sig nyheten […]

Läs mer

Reflektion om forskning: Fredric Norefjäll, RISE

Publicerad den 13 juni 2019

Långsiktiga mål är nödvändiga för att driva innovation Det behövs särskilda organisationsformer för att driva innovationsprojekt Det är viktigt att inte enbart fokusera på slutresultatet av innovationsprojekten utan att också utvärdera och lära när det gäller hur projekten ska ledas och integreras med byggprojektet. Dessa råd kommer från Pernilla Gluch, Anna Kadefors och Kamilla Kohn Rådberg, innovationsforskare […]

Läs mer

Varför ska vi bygga bostäder för seniorer?

Publicerad den 13 juni 2019

Den 15 maj höll projekt DIABAHS (Dialog Bygg Hållbart för Seniorer) sin slutkonferens på temat dialoger kring hållbara bostäder för seniorer där preliminära resultat presenterades, goda exempel lyftes och internationella utblickar gjordes.

Referat och länk till "Klokboken för seniorbostäder"