Byggindustrin lyfter fram Guldhuset

Publicerad den 23 april 2019

"Fyra unga ledare har chansen att vinna ledarskapsutmärkelsen Guldhuset. Vinnaren presenteras under Ledarskapsdagen i Göteborg, som också bjuder på spännande föreläsningar på temat artificiell intelligens."

Till Byggindustrins webb

CMB tipsar! Forskningskonferens om hållbart seniorboende

Publicerad den 23 april 2019

Hållbara bostäder för seniorer. Slutkonferens för forskningsprojekt DIABAHS – Dialog Bygg Hållbart för Seniorer. Elite Park Avenue konferens, onsdag 15 maj 2019 kl. 09–16

Läs mer

Är Joint Ventures något för byggbranschen?

Publicerad den 18 april 2019

Ett sätt att utveckla vår bransch med delat ansvar och bättre förutsättningar för innovation är så kallade Joint Ventures. Se filmen från CMB:s frukostseminarium i mars där Joakim Kaminsky från Kjellgren Kaminsky och Yngve Karlsson, Development Partner, berättade på om sina erfarenheter och tankar om ett nytt sätt att möta dagens utmaningar utifrån egna erfarenheter.

Läs mer

Innovation i projektstyrda organisationer på Business Arena

Publicerad den 16 april 2019

16 maj kan du som besöker Business Arena ge forskarna input om hur du ser på samhällsbyggnadssektorns innovationsarbete via vår mentimeterundersökning.

Läs mer

Verktyg för arbete med social hållbarhet - se filmintervju

Publicerad den 11 april 2019

Behöver ni ett stöd i arbetet mot social hållbarhet? Nu finns processverktyget PRISMA (ladda ner nedan). PRISMA har tagits fram i ett forskningssamarbete mellan Chalmers och RISE, finansierat av CMB. Bakom verktygen står Karl de Fine Light, doktor i praktiskt filosofi och Stefan Molnar, doktorand.

Läs mer

Toppkarriär för tidigare Guldhusvinnare

Publicerad den 9 april 2019

I väntan på intervjuerna med de fyra finalisterna till 2019 års Guldhus passar vi på att återuppta kontakten med en av våra tidigare prisbelönta ledare, Maria Gårdlund, som fick ta emot Guldhuset 2015. Vad gör hon idag och hur ser hon på branschen och ledarskapet nu, fyra år senare?

Läs mer

Stadens digitala utmaningar på Business Arena

Publicerad den 3 april 2019

Tillsammans med KTH, LTH och Malmö Universitet lyfte CMB och Chalmers utmaningarna som våra städer står inför i och med den snabba digitala utvecklingen. Hur löser vi stadens flöden av varor, människor och betalningsmedel var frågan som ställdes både via mentimeterundersökning i montern och under vårt gemensamma seminarium.

Läs mer och se bilder från dagen

Ledare: Ännu mer innovation!

Publicerad den 29 mars 2019

"Innovation är en nyckel till utveckling och välbefinnande i organisationer, branscher, geografiska områden, länder och så vidare. Tänk bara den nytta och glädje som vi fått av krockkudden, Losec, Spotify och MineCraft (ja, det kändes lite kul att lyfta fram några svenska exempel). Individerna och organisationerna bakom innovationer lyfts med all rätt fram som förebilder i olika sammanhang. Utan innovation riskerar man helt enkelt att bli utkonkurrerad och irrelevant. Därför satsas enorma summor på innovation i många olika sammanhang och på olika nivåer. Det är klokt..."

Läs mer

Egnahemsbolaget ny partner i CMB

Publicerad den 29 mars 2019

Nu har vi även glädjen att få hälsa Egnahemsbolaget välkomna till CMB. Vi fick en pratstund med Erik Windt Wallenberg som är chef för utvecklingsavdelningen om medlemskapet och framtiden: "CMB är en viktig aktör i Göteborg avseende utveckling, nätverkande, samverkan och kunskapsutbyte. Som partner har vi större möjlighet att ta del av och påverka både forskning, utbildning och vilka frågor som diskuteras."

Läs mer

Allt fler söker forskningsanslag från CMB

Publicerad den 28 mars 2019

Vi ser ett allt större intresse för att söka forskningsmedel från CMB. Till senaste mötet i forskningsutskottet inkom ansökningar från flera nya akademiska miljöer,  på Chalmers såväl på som GU, som vi tidigare inte finansierat. "Jag tror att det till stor del sin upprinnelse i ett pågående arbete där vi genom vår vetenskapliga ledare, Martin Löwstedt på Construction Management, tagit kontakt med olika forskningsmiljöer för att informera om CMB:s forskningssatsning", säger Lars Bankvall, utvecklingsledare på CMB.

Mer om våra forskningsprojekt