Nyheter

Nominera till Guldhuset 2024 – Hylla ungt ledarskap i samhällsbyggnadssektorn!

Möjligheten att framhäva och hylla unga ledare inom samhällsbyggnadssektorn är här – nomineringen för Guldhuset 2024 är nu officiellt öppen!

Publicerad 4 december 2023

Nu presenteras de nya medlemmarna i studentrådet!

Varmt välkomna till cmb önskar vi de fyra nytillskotten i studentrådet. Samtliga har nu påbörjat sitt första år på masterprogrammet Design and Construction Project Management (DCPM). Samtliga nya medlemmar har nu påbörjat sitt första år på masterprogrammet Design and Construction Project Management (DCPM). Vi ser fram emot två spännande och händelserika år tillsammans med er. […]

Publicerad 4 december 2023

cmb utbildar tillsammans med RISE!

Som en del i ett utvecklat erbjudande för våra partners startar nu cmb en kompetensutvecklande utbildning tillsammans med vår partner RISE och i samarbete med BUC, Byggbranschens utbildningscentrum. Ubildningen bygger på ett behov uttryckt av våra partners, som i tider av sammanflätade samhällsutmaningar letar efter sätt att förstå och reflektera tillsammans. – Man kan säga […]

Publicerad 29 november 2023

Ny kortrapport: Kan vi tävla fram den gröna omställningen?

Hur kan man använda tävlingar som verktyg i strategisk utveckling - för att skapa nödvändiga gröna affärsmodeller som leder till konkreta cirkulära designförslag? I ett cmb-finansierat forskningsprojekt har Magnus Rönn och Christian Koch undersökt hur markanvisningstävlingen kan vara ett verktyg för det hållbara samhällsbyggandet.

Publicerad 9 november 2023

cmb goes sthlm!

I en tid där mycket är både tungt och komplext är det viktigt med en utvecklad förmåga att se vart vi är, eller kan vara, på väg. Med framsyn som utgångspunkt bjuder vi in till en rolig och spännande eftermiddag i Stockholm den 6 december. Programmet är snart klart – men markera redan nu datumet […]

Publicerad 1 november 2023

Ledare: 25-årsfirande, vikten av att lyssna, och tankar om den tid vi lever i

Då har man fyllt 25, igen! Har gjort det några gånger nu och det är lika trevligt varje gång. Min reflektion efter denna gång är att det är så otroligt kul att träffas men det har blivit så svårt att just träffas. Alla man pratar med påtalar varje gång att man längtar efter att ses och att nätverka med andra. Men är det så?

Publicerad 24 oktober 2023

Cmb:s mentorprogram – en spännande resa börjar nu!

Nu är cmb Mentorprogram igång! Ett spännande år för både mentorer och adepter.

Publicerad 24 oktober 2023

Cmb fyller 25 år!

Cmb firar 25 år av forskning och samarbete inom samhällsbyggnadssektorn. Jubileet är en påminnelse om det halva sekel av insatser, sammanhållning och kontinuerlig utveckling som gjort oss till ett betydande nätverk.

Publicerad 20 oktober 2023

Ny partner i cmb: Ahlsell

Ahlsell, en betydande leverantör av material och tjänster till olika branscher, har nyligen anslutit sig som ny partner till cmb. Vi tog oss tid att intervjua Jon Svensson, Chef Projektlogistik Ahlsell Sverige, för att få en inblick i deras syfte och engagemang i cmb.

Publicerad 20 oktober 2023

Guldhuskvällen i bilder

Guldhuskvällen hyllade unga ledare och begåvade studenter. Med en generös välgörenhetsauktion och inspirerande framtidsspaning av Stefan Hyttfors, firade vi även cmb:s 25-årsjubileum.

Publicerad 18 oktober 2023