Filmat seminarium: Agil projektering

Publicerad den 18 november 2020

Se det filmade seminariet om agil projektering med Lina Lundquist, Lokalförvaltningen, Mohammad Sadi, Lokalförvaltningen och Eric Landén, Knowit.

Läs mer

Fördjupad forskning om coworking - doktorand sökes!

Publicerad den 16 november 2020

I höstas avslutades en mycket uppmärksammad förstudie om vad användarna av coworking-ytor anser ge mervärde. Nu har projektet, under ledning av Hendry Raharjo Docent, Teknikens ekonomi och organisation vid Chalmers  beviljats medel från CMB för en fördjupad studie. I vår kommer en doktorand att anställas i projektet. Intresserad av att söka?

Läs mer

Filmat seminarium: Landvetter Södra

Publicerad den 11 november 2020

I Härryda kommun pågår just nu ett unikt och spännande projekt – att bygga Landvetter Södra – ett helt nytt hållbart samhälle från början. Att bygga ett helt nytt samhälle erbjuder unika möjligheter att använda den senaste tekniken med hållbarhet och långsiktighet i fokus, men det innebär också utmaningar som utvecklingsbolagets vd, Maria Ådahl och Amanda von Matern, kommunikations- och marknadsansvarig berättade om vid CMB:s Bygglunch den 20 okotber 2020.

Läs mer

Filmat seminarium: Digitala tvillingar

Publicerad den 11 november 2020

Se hela seminairet där Christian Koch, professor vid Construction Management och forskningsområdesledare inom Digital Construction gav oss konkreta exempel på möjligheterna med digitala tvillingar på både fastighets-, kvarters- och stadsnivå.

Läs mer

Skugga en projektledare/Shadow a project manager

Publicerad den 2 november 2020

Nu söker vi studenter och projektledare till vår satsning "skugga en projektledare" med start i januari 2021. Ansök sensat 10 november.

Mer information om skuggningen och hur du ansöker

Storslagen succé när traineerna presenterade sitt casearbete

Publicerad den 28 oktober 2020

Under torsdagen den 22 oktober 2020 presenterade traineerna i Framtidens Samhällsbyggare 6 sitt casearbete om Skeppsbron under det avslutande Idéseminariet. I och med rådande omständigheter fanns en mindre skara om 50 personer på plats fysiskt i lokalen på Folkets Hus, men en desto större skara såg Idéseminariet via länk med hjälp av ett kamerateam på plats.

Läs mer

Ladda ner traineernas rapport om Skeppsbron

Publicerad den 22 oktober 2020

"Lös knuten Skeppsbron!" Det var uppdraget traineerna i Framtidens Samhällsbyggare fick från Älvstranden Utveckling för ett drygt år sedan. Nu kan du läsa om hur de gjorde genom att ladda ner deras casrapport.

Läs mer

CMB söker ny VD

Publicerad den 22 oktober 2020

Vill du vara med och föra samhällsbyggnadsbranschen in i framtiden? Brinner du för framtidens ledarskap och vill verka för kunskapsutveckling mellan akademi och näringsliv/samhällsbyggnad/offentlig sektor?

Läs mer

Business Arena-föredrag om digitala tvillingar blir CMB-frukost

Publicerad den 21 oktober 2020

Ta chansen att höra Chalmersprofessor Christian Koch,  berätta om Digital Twin Cities Center och ge konkreta exempel på möjligheterna med digitala tvillingar på både fastighets-, kvarters- och stadsnivå. Anmäl dig till CMB:s digitala frukostseminarium den 6 november kl 8.00-9.00!

Läs mer