Välkomna till CMB - AFRY!

Publicerad den 17 januari 2022

Från och med årsskiftet har vi nöjet att välkomna AFRY tillbaka till CMB. I dessa pandemitider får vi tag på projektledare och affärsutvecklare Petter Wadmark via den digitala världen.

Läs mer

Ingen programstart 2022 för Framtidens Samhällsbyggare

Publicerad den 17 januari 2022

CMB och GR har tillsammans beslutat att göra ett uppehåll i Framtidens Samhällsbyggare. FS 9 startar alltså inte i september 2022. Vi kommer under hösten att återkomma för att se om det finns möjlighet och intresse att starta en programomgång i september 2023.

Läs mer

Två nya forskningsprojekt beviljade

Publicerad den 12 januari 2022

Strax innan jul tog CMB:s forskningsutskott beslut att finansiera två nya forskningsansökningar – och det finns utrymme för fler!

Läs mer

Endast digitala seminarier och möten

Publicerad den 10 januari 2022

Vi följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Ledare och årskrönika 

Publicerad den 16 december 2021

Att skriva årskrönika över det gångna året – rolig uppgift likväl som viktig och reflekterande och i mitt fall lite framåtblickande. Min resa på CMB smygstartade i februari månad, en mjukstart där jag fick chans att lära mig massor innan det var dags för takeoff den 1 juni 2021. Takeoff är starten på en resa, jag ska reflektera lite över CMBs resa, eller resor, under 2021 med en landning i 2022.

Läs mer

Save the date 7 april – i Göteborg, Malmö, Stockholm och Umeå!

Publicerad den 16 december 2021

Bor du i eller nära Göteborg, Malmö, Stockholm eller Umeå? Då ska du redan nu blocka torsdag den 7 april i din kalender! 

Läs mer

Ny kunskapsgrupp om alternativa boendeformer

Publicerad den 16 december 2021

En ny kunskapsgrupp kommer att starta efter årsskiftet, en grupp som är kopplat till forskningsprojektet Möjligheter och hinder för hållbarhet i alternativt boende, finansierat av Formas och med Lunds tekniska högskola och KTH som projektägare. CMB är med i projektet med uppgift att organisera och leda en referensgrupp med olika marknadsrepresentanter.   

Läs mer

Kortrapport belyser utmaningar inom kommunal fastighetsförvaltning

Publicerad den 6 december 2021

Senaste kortrapporten om forskning från CMB handlar om utmaningar och roller inom en kommunal fastighetsförvaltning i förändring. Det stora antalet kommunala fastigheter i behov av förnyelse, i kombination med ambitiösa nationella hållbarhetsmål, har blottlagt de utmaningar som dagens kommunala fastighetsförvaltare står inför. För att uppfylla hållbarhetsmål, ekonomiska, miljömässiga och sociala, behöver kommunala fastighetsförvaltande organisationer anta ett strategiskt […]

Läs mer

Okidoki ny partner i CMB

Publicerad den 29 november 2021

På arkitektbyrån Okidoki arbetar ca 50 medarbetare, framför i allt Göteborg och Stockholm. Janica Wiklander är bolagets vd och på frågan vad som framför allt utmärker Okidoki poängterar hon byråns arbete i gränssnittet mellan moral  och  design.

Läs mer

Ny ordförande i Stadsutvecklingsgruppen 

Publicerad den 18 november 2021

Nina Kiani Janson är chef för Plan och bygg på samhällsavdelningen, Länsstyrelsen i Västra Götaland. Från och med november träder hon in i rollen som ordförande i CMB:s stadsutvecklingsgrupp. Vi träffade henne över en fika för att få veta vem hon är och vilka frågor hon brinner för.

Läs mer