Ledare: Äntligen framme!

Publicerad den 14 juni 2019

"Äntligen framme vid mållinjen!  Examensarbetet inlämnat och fem års studier avklarade! Ett sista sommarlov och sedan väntar nya utmaningar i yrkeslivet. Att vara studentrepresentant i CMB:s kommunikationsgrupp under de senaste två åren har gett fantastiska möjligheter att bredda mitt intresse för ledarskap och samhällsbyggnad. Jag har fått utmana mig själv och lärt mig mycket..."

Läs mer

16 nya traineer i Framtidens samhällsbyggare

Publicerad den 14 juni 2019

Med start i september börjar den 6:e omgången av traineeprogrammet Framtidens samhällsbyggare med totalt 16 nya traineer.  14 företag och kommunala förvaltningar är nu redo med sina rekryteringar.

Läs mer

"Ett himla ståhej" för Guldhusvinnaren!

Publicerad den 14 juni 2019

Lugnet har åter lagt sig för årets Gulhusvinnare, Klara Jonsson, på Urbainsta stad. När vi kommer på besök har precis diplomet fått en hedersplats på kontoret i Göteborg. Hur har tiden efter prisutdelningen varit? – Det har varit ett himla ståhej! Många gratulationer, lyckönskningar och glada tillrop från mitt nätverk. På LinkedIn spred sig nyheten […]

Läs mer

Semestertider!

Publicerad den 13 juni 2019

Några veckor kvar, sedan blir det semester även för oss på CMB. Veckorna 28-31 är vi lediga och den 5 augusti öppnar vi sedan upp portarna inför hösten. Trevlig sommar!

Läs mer

Reflektion om forskning: Fredric Norefjäll, RISE

Publicerad den 13 juni 2019

Långsiktiga mål är nödvändiga för att driva innovation Det behövs särskilda organisationsformer för att driva innovationsprojekt Det är viktigt att inte enbart fokusera på slutresultatet av innovationsprojekten utan att också utvärdera och lära när det gäller hur projekten ska ledas och integreras med byggprojektet. Dessa råd kommer från Kamilla Kohn Rådberg, innovationsforskare vid Chalmers,  och utgör några […]

Läs mer

Varför ska vi bygga bostäder för seniorer?

Publicerad den 13 juni 2019

Den 15 maj höll projekt DIABAHS (Dialog Bygg Hållbart för Seniorer) sin slutkonferens på temat dialoger kring hållbara bostäder för seniorer där preliminära resultat presenterades, goda exempel lyftes och internationella utblickar gjordes.

Referat och länk till "Klokboken för seniorbostäder"

Nya styrelsemedlemmar i CMB

Publicerad den 12 juni 2019

Välkommen till ert första styrelsemöte den 19 juni säger vi till våra tre nyinvalda medlemmar i CMB:s styrelse: Bo Larsson, Trafikverket, Fredrik Johansson, NCC och Per-Henrik Johansson, Liljewall arkitekter. Mer om deras tankar och visioner för CMB och samhällsbyggnadssektorn kommer ni att få ta del av här i kommande nyhetsbrev.

Läs mer

Nytt forskningsprojekt om co-working

Publicerad den 12 juni 2019

Vilka behov har brukare av coworking- ytor och hur möter man dem?  Vid det senaste mötet för CMB:s Forskningsutskott beviljades ett projekt som ska utveckla förståelsen för dessa frågor.

Läs mer

Tack och välkomna åter till mentorprogrammet!

Publicerad den 11 juni 2019

I stålande sol och med många sköna skratt avslutades CMB mentorprogram 2018/2019 den 14 maj. Ett stort tack vill vi rikta till både mentorer och adepter som deltog i programmet för att ni varit så öppna och delat med er av såväl yrkes- som livs- och studieerfarenheter!

Läs mer

De gjorde de bästa exjobben!

Publicerad den 4 juni 2019

Årets CMB Master Thesis Award för bästa examensarbeten inom DCPM- och IPM-programmen gick i år till: Nikolina Sekulic och Naska Abbassi, Abubakar Khatry och Mohammed Abdu samt Anna Sundelin. Stort grattis till er alla och bra jobbat! Diplom och prispengar delades ut i samband med exjobbskonferensen på Chalmers den 29 maj. Ett 40-tal intressanta och välgjorda arbeten som […]

Läs mer