Ansök nu till traineeprogrammet Framtidens Samhällsbyggare!

Publicerad den 11 februari 2019

Nu kan du söka de spännande traineetjänsterna. Du hittar mer information om vilka organisationer som säker traineer och vad de olika tjänster innebär på programmets webbsida (länk nedan). Ansökan ska vara inne senast 8:e mars 2019.

Läs mer

Film: Därför behövs ledarutmärkelsen Guldhuset

Publicerad den 11 februari 2019

"Vi behöver människor som kan tänka nytt. Som kan leda och bygga laget, som kan samverka för att skapa en hållbara staden och det goda samhället." Nominera till ledarutmärkelsen senast den 22 februari.

Läs mer

Studentrådets drivkrafter

Publicerad den 6 februari 2019

CMB:s studentråd består av sex studenter från masterprogrammet DCPM på Chalmers. Här presenterar de sig själva och berättar varför de har valt att engagera sig i studentrådet.

Läs mer

Lean construction – vinnande exempel

Publicerad den 6 februari 2019

Vid årets första CMB-frukost berättade Helena Lidelöw, konstruktionschef på Lindbäcks bygg, om företagets utveckling av en industriell produktionsprocess för flerbostadshus. Dessutom bjöds det på prisutdelning.

Läs mer

Studiebesök A Working Lab

Publicerad den 25 januari 2019

Här kommer vi snart att ha nya grannar! Akademiska Hus satsar på inflyttning för sig själva och sina hyresgäster från och med 15 augusti så det är full fart inne i det röda glashuset på Chalmers Campus Johanneberg. Vi ser verkligen fram emot att se hur vi kan ha nytta av denna kombinerade innovationsarena/open working space/Lurning Lab och digitala Makerspace framöver. Tack Magnus Berg för titten!

Läs mer

Vad gör regeringens råd för hållbara städer?

Publicerad den 18 januari 2019

– Vårt uppdrag  ett av de viktigaste samhället kan ge oss idag. Vi ska visa på en riktning till hur man bygger städer som ingjuter hopp. Hopp om en lite bättre framtid där människan och hennes behov och drömmar står i centrum. Citat från Monica von Schmalensee, tidigare ordförande för Rådet för hållbara städer, från CMB:s Bygglunch i januari.

Läs mer

Utlysning inom BIM-forskning

Publicerad den 17 januari 2019

Inom ramen för ett europeiskt samarbete där Trafikverket ingår öppnar nu en utlysning för forskning om BIM som omfattar omkring 15 miljoner kronor. Forskningen sker via CEDR, Conference of European Directors of Roads. Danska Vejdirektoratet är utlysningsansvarig och utlysningen är öppen till och med den 29 mars 2019.

Läs mer

Invandrad talang, så attraherar och behåller du den!

Publicerad den 19 december 2018

Magnus Berg och Mouddar Kouli har sedan starten av flyktingvågen 2015 arbetat med svenska chefer för att bygga upp den kulturförståelse som behövs för att attrahera och behålla invandrad talang. Vid CMB:s bygglunch i december gav Magnus konkreta tips och verktyg till besökarna.

Läs mer

12 partner låter sig skuggas

Publicerad den 17 december 2018

Nu är matchningen för vårens "Skugga en projektledare" klar. Totalt kommer 27 studenter och 13 projektledare att träffas under januari och mars 2019.

Läs mer

VR-modell ersätter ritning på bygget

Publicerad den 14 december 2018

Under en välbesökt Bygglunch i november fick besökarna chansen att testa ett nytt  VR-gränssnitt, där yrkesarbetare och arbetsledare själva fått skapa sina egna produktionsanpassade vyer genom att måttsätta och ta fram information från BIM-modellen.

Läs mer