Deras utmaning: multifunktionella stadsdelar

Publicerad den 13 september 2018

I september startar den femte omgången av traineeprogrammet Framtidens Samhällsbyggare. 14 traineer står redo att anta nya utmaningar – den här gången med extra fokus på multifunktionella fastigheter och stadsdelar.

Läs mer

Caroline Ingelhammar ny avdelningschef

Publicerad den 10 september 2018

Vi har fått en ny avdelningschef här på Contruction Management – Caroline Ingelhamar. Caroline har tidigare bland annat varit  programansvarig för byggingenjörsutbildningen samt undervisat på såväl grundutbildnings- som masternivå. Caroline kommer att presenteras mer utförligt här framöver.

Läs mer

Professor Christian Koch dubbelt prisad

Publicerad den 10 september 2018

Professor Christian Koch, avdelningen för Construction Management vid Chalmers, är medförfattare till en bok som vunnit Kurslitteraturpriset 2018 hos förlaget Studentlitteratur. Han har också tilldelats CIOB Award for the Best Paper on Innovation and Sustainability vid 34th Annual ARCOM Conference i Belfast nu i september.

Läs mer

Alla CMB-företag har ett traineeprogram!

Publicerad den 15 augusti 2018

Vill du veta mer inför nästa omgång av programmet – och samtidigt lära dig mer om hur du arbetar med Employer Branding?  Anmäl dig till vårt informationsmöte eftermiddagen den 3 september.

Läs mer

Social hållbarhet tema på Business Arena

Publicerad den 8 augusti 2018

I år har vårt deltagande på Business Arena temat social hållbarhet och som vanligt har vi monter och seminarier tillsammans med KTH, LTH och Malmö universitet. Den 19-20 september är vi i Stockholm på Waterfront. Vår lounge finner ni uppe på glasbalkongen som vetter ut över den stora utställningshallen (nummer 5L02). Där kan ni komma […]

Läs mer

BEYOND 2020 till Göteborg

Publicerad den 3 juli 2018

Tack vare stöd från flera av CMB:s partnerföretag kommer World Sustainable Built Environment conference, BEYOND 2020, att förläggas i Göteborg den 9-11 juni år 2020 . Organisatörer är Chalmers och RISE med stöd av Johanneberg Science Park och Göteborgs stad. Tack för hjälpen!

Läs mer

Vill du jobba hos oss på Construction Management?

Publicerad den 26 juni 2018

Nu söker vår avdelning här på Chalmers en ny forskarassistent. Är det du?

Läs mer

Guldhusvinnare ny vd för Swecos projektledare

Publicerad den 25 juni 2018

Helena Hed fick ta emot CMB:s Guldhus för sitt framgångsrika ledarskap redan 2014. Sedan dess har hon fortsatt en imponerande karriär inom Sweco och har nu alltså tillträtt tjänsten som ansvarig för projektledarna. Helena kommer till CMB och Chalmers den 5 december som ett led i vår satsning att få studenter att våga bli framtidens ledare.

Läs mer

Ny prefekt “kändis” i CMB

Publicerad den 25 juni 2018

Äntligen är det klart vem som blir ny prefekt för vår institution här på Chalmers och det blir en kändis i CMB-kretsar nämligen professor Fredrik Nilsson. Fredrik var tills för ca ett år sedan prefekt för institutionen för Arkitektur och ingick som sådan bland annat i CMB:s styrelse. Han har tidigare arbetat parallellt för White arkitekter och det senaste året på Älvstranden utveckling. Läs hur han själv kommenterar sin nya roll och vikten av samverkan mellan  industri, företag och kommun.

Läs mer

Länsstyrelsens roll för ett effektivt och hållbart samhällsbyggande

Publicerad den 21 juni 2018

Vid vårens sista Bygglunch gästades CMB av Anders Danielsson, landshövding i Västra Götalands län. Att ha en tidig dialog i processerna och skapa förståelse för olika aktörers roller och förutsättningar är grunden i hans arbete.

Läs mer