Vad är kvalitet i en coworkingmiljö?

Publicerad den 26 februari 2021

Professionella Penny, Nätverkande Nicole och Effektiva Edmund – vem är du, din kund eller din hyresgäst?

Läs mer

Guldhusjuryn om det goda ledarskapet #3

Publicerad den 23 februari 2021

I sista artikeln i vår serie Guldhusjuryn om det goda ledarskapet talar vi med Helena Hed, vd för PE teknik och Arkitektur. Hon betonar vikten av att man som ledare både ser individen, och har en helhetsförståelse för verksamheten. Genom detta, och med hjälp av ett gott ledarskap, finns goda möjligheter till viktiga värdeskapande processer.

Läs mer

Guldhusjuryn om det goda ledarskapet #2

Publicerad den 23 februari 2021

I den andra artikeln i vår serie Guldhusjuryn om det goda ledarskapet talar vi med Christine Räisänen,  professor emerita vid Chalmers. Ett gott ledarskap kan enligt henne karakteriseras på olika sätt. Men det handlar inte endast om drag hos ledaren, utan även om i vilken riktning hen tar arbetsgruppen och dess utveckling.

Läs mer

Guldhusjuryn om det goda ledarskapet # 1

Publicerad den 22 februari 2021

Vad karakteriserar en god ledare? Några som funderat mycket kring detta är Rikard Silverfur, Christine Räisänen och Helena Hed. Alle tre medlemmar i den jury som skall utse vinnaren av Guldhuset 2021. I artikelserien Röster från Guldhusjuryn – det goda ledarskapet få vi ta del av deras tankar och reflektioner kring innebörden av ett gott ledarskap. Först ut är Rikard Silverfur, Chef Utveckling & Hållbarhet vid Fastighetsägarna, som vill lyfta fram vikten av de kommunikativa egenskaperna.

Läs mer

Sök jobbet som CMB:s utvecklingsledare!

Publicerad den 12 februari 2021

Vill du vara med och föra samhällsbyggnadsbranschen in i framtiden? Vill du verka för kunskapsutveckling mellan akademi och näringsliv/offentlig sektor? Är du en lagspelare som vill vara med och bygga ett team präglat av transparens och hjälpsamhet?

Läs mer

En Guldhusvinnares tankar om ledarskap

Publicerad den 3 februari 2021

2020 vann Lisa Wistrand på White Arkitekter CMB:s ledarskapsutmärkelse Guldhuset. Det fick henne att reflektera mycket kring ledarskap generellt och även ledarskap under covidpandemin.

Läs mer

Carina Bohm blir ny vd/verksamhetsledare för CMB

Publicerad den 26 januari 2021

Carina arbetar idag som förvaltningschef för Bygg och Miljöförvaltningen i Strömstads kommun och har tidigare bland annat varit vd för Actea Consulting AB. Hon har bred erfarenhet från uppdrag som projektledare, verksamhetsutvecklare och managementkonsult, framför allt inom offentlig verksamhet med koppling till samhällsbyggnad. Carina är också ordförande i Lean Forum Sverige sedan 2018.

Läs mer

CMB tipsar: Webbinarium om forskning och innovation

Publicerad den 26 januari 2021

Strax före jul kom den forskningspolitiska propositionen som innebär en kraftig förstärkning av svensk forskning. Välkommen till ett webbinarium med Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, som presenterar regeringens nya forsknings- och innovationspolitik.

Läs mer

Hemligheterna bakom succéprojektet Marieholmstunneln

Publicerad den 19 januari 2021

Här kan du se det inspelade seminariet om Marieholmstunneln med Stein Kleiven, projektchef på Trafikverket. Från CMB:s Bygglunch den 19 januari 2021.

Läs mer

Extra tillfälle att söka forskningsmedel 7 feb

Publicerad den 5 januari 2021

Nu erbjuder CMB ett extara tillfälle att söka forskningsmedel under 2021. Skicka in din ansökan senast den 7 februari.

Läs mer