Skeppsviken ny partner i CMB

Publicerad den 3 juli 2020

Så här innan sommaren välkomnar vi Skeppsviken som ny parter i CMB! I höst kommer en längre artikel om koncernen och hur man ser på management  och ledarskap inom samhällsbyggnad.

Läs mer

Ledare: Att leda när inget är som man har tänkt sig

Publicerad den 22 juni 2020

Ur ledaren: Ytterligare en termin avklarat i mitt yrkesverksamma liv som projektchef för Västlänken och Olskroken planskildhet. Ett halvår som inte liknar något annat jag upplevt tidigare och som dessutom sätter ledarskapet på hårda prov. Att leda ett så stort projekt som dessutom kräver en hög grad av närvaro är utmanande men också spännande och har givit mig nya insikter...

Läs mer

Förstärkning i CMB:s grupper

Publicerad den 22 juni 2020

Kristina Gabrielii driver en konsultfirma inom digitalisering och hållbar utveckling inom samhällsbyggnad. Sedan en tid tillbaka är Kristina engagerad i CMB:s Innovationsgrupp och hon kommer framöver att ha en sammanhållande roll i både denna grupp och i såväl BIM-och digitaliseringsgruppen som i Partneringgruppen.

Läs mer

Praktiknära forskning inom arkitektur

Publicerad den 22 juni 2020

Uttrycket praktiknära forskning dyker allt oftare upp i olika sammanhang. White arkitekter har sedan ett antal år satsat på just praktiknära forskning och har nu publicerat ett magasin som sammanfattar tre års arbete. Se intervjun med Anna-Johanna (Nonna) Klasander.

Läs mer

Bästa ex-jobben 2020

Publicerad den 22 juni 2020

CMB Master Thesis Award delades i år vid en lite enklare ceremoni är brukligt. Dessutom passade vi på att filma både prisutdelningen och studenternas presentationer, se filmer nedan. De vinnande bidragen prisas för att de bidrar till branschens utveckling och för att de på ett föredömligt sätt knyter samman teori och praktik.

Läs mer

Ansök till CMB:s mentorprogram 20/21

Publicerad den 21 juni 2020

Mentorprogrammet 2019/2020 blev ju som allt annat påverkat av Coronapendemin, men kunde ändå genomföras tack vare påhittiga och engagerade mentorpar. Har du några års erfarenhet av samhällsbyggnadssektorn och intresserad av att dela med dig av dina erfarenheter till en student som går sista året på masterprogrammet DCPM på Chalmers - tveka inte att anmäla dig som mentor.

Läs mer

Vad gör de bästa egentligen för att bli bäst?

Publicerad den 21 juni 2020

Detta har Henrik Eriksson, biträdande Professor vid avdelningen för Service Management and Logistics på Chalmers, frågat sig under 20 års tid och resultatet av hans forskning har nu sammanfattas i en bok med titeln ”Sveriges bästa verksamheter”.

Läs mer

Ledarskapsdagen blir Ledarskapsveckan

Publicerad den 18 juni 2020

Coronapandemin ställer till det på många sätt. Bland annat gör den det svårt för oss att i september genomföra Ledarskapsdagen med närmare 400 personer i en och samma lokal som vi hade planerat för. Men istället blir det en hel vecka om klimatledarskap som alla kommer att kunna följa digitalt!

Läs mer

Framtidens samhällsbyggare formar staden

Publicerad den 18 juni 2020

Den 22 oktober redovisar traineerna sitt casearbete i ett idéseminarium. Rubriken är  Skeppsbron  – dyrt, billigt eller mitt emellan?  I september startar nästa omgång av Framtidens samhällsbyggare med flera företag som deltar för första gången. Ännu vet det inte om att deras case kommer vara ett av det mest avgörande för Göteborgs stadsutveckling och forma stadens framtid...

Läs mer

Lars Bankvall mot nya utmaningar

Publicerad den 18 juni 2020

Efter snart fem år på CMB är det nu tid för mig att gå vidare mot nya yrkesmässiga utmaningar i en ny organisation och roll. Efter sommaren börjar jag som chef forskning och utveckling på Framtidenkoncernen, en av Sveriges största fastighetskoncerner, ägd av Göteborgs Stad.

Läs mer