Nyheter

Ledarskapsdagen + jubileum 26 maj

Spika den 26 maj i din kalender! Då är det nämligen dags för Ledarskapsdagen 2023 och dessutom firar cmb 25 år med fest på kvällen. Mer information kommer snart.

Publicerad 16 januari 2023

Actea Consulting ny partner i cmb

Efter att ha fått unik insyn i cmb:s verksamhet genom ett moderatoruppdrag på Ledarskapsdagen i Göteborg våren 2022, säger vice vd Viktor Storberg Svahn att det kändes som en självklarhet för Actea Consulting att bli partner i cmb.

Publicerad 13 januari 2023

Obs: lunchseminariet 17/1 flyttat till 5/5

Tyvärr måste vi flytta fram lunchseminariet "Ledarskap med omtanke – en god investering" till senare i vår. Vi hoppas att alla ni som hade anmält er till seminariet den 17 januari i stället har möjlighet att delta när Gabriela Jones gästar cmb:s frukost fredagen den 5 maj!

Publicerad 11 januari 2023

Julhälsning från stiftelsens styrelse

Stiftelsens styrelse vill tacka alla partners för året som gått och hälsa välkomna in i 2023!

Publicerad 14 december 2022

Ansökan om forskarskola beviljad!

Tillsammans med huvudsökande Lunds universitet samt Uppsala och Malmö universitet och vår partner RISE medverkade  vi in en ansökan till en forskarskola för hållbart samhällsbyggande. I det större nätverk som ingick i ansökan finns också vår systerorganisation i Malmö, Centrum för fastighetsförvaltning (CFFF) samt våra partnerföretag Vasakronan, AB Framtiden, Stena fastigheter, HSB och Krook & […]

Publicerad 13 december 2022

Fyra ljus för ett framgångsrikt förändringsledarskap

Vi lever i en mycket föränderlig tid där gamla sanningar skakas i sina grundvalar och där nya rön kommer allt tätare. Detta behöver vi förhålla oss till och arbeta med, såväl individuellt som inom företag och organisationer. Framtiden framstår i allt högre grad som ett rörligt mål, saker och ting förändras snabbare än bläcket på den […]

Publicerad 13 december 2022

En timme prakademi – följ med under 2023!

Våra digitala seminarier fortsätter förstås under 2023, vi har redan de första tillfällena för året bokade och klara. Den prakademiska timmen är vårt sätt att bredda både perspektiven och nätverken.

Publicerad 8 december 2022

Studiebesök och många gäster i våra kunskapsgrupper

Under hösten har det varit full aktivitet i våra åtta kunskapsgrupper. Det har blivit många spännande studiebesök – från Västlänkstunnlarna under Korsvägen till visning av bränslecellstekniken hos Powercell till presentation av en tvärfacklig planeringsorganisering i Tyresö. Vi har haft många utvecklande diskussioner om hur samtiden kräver nya sätt att förstå och samskapa, men också om de olika förutsättningar för innovation och lärande som präglar olika branscher.

Publicerad 8 december 2022

Vägen framåt!

Ett blomstrande samhälle, byggt för människor. Det är cmb:s vision. Hur ska vi nå den? Genom att kultivera kunskap och samarbete som bygger framtidens management. Och vad betyder det i vardagen? Den frågan har cmb:s styrgrupp arbetat med under hösten och nu har arbetet sammanställts i ett förslag på uppdaterad verksamhetsplan och budget. 

Publicerad 7 december 2022

Första cmb fokus: om sund och lönsam projektkultur

Eftermiddagen den 30 november bjöd cmb tillsammans med Boverket och IQ Samhällsbyggnad in till en direktsänd diskussion kring hur samhällsbyggnadssektorn kan kraftsamla kring projektkultur för att få alla aktörer i byggprocessen att ta ansvar för helheten och slutresultatet. Praktiskt exempel gav inspiration Företaget Akuro, tillsammans med Vasakronan och Peab, presenterade och berättade hur de lyckats lyfta sitt projektkulturarbete […]

Publicerad 7 december 2022