CMB tipsar: Korta AI-kurser hos Chalmers Professionals

Publicerad den 24 januari 2020

Vad är egentligen Artificiella Intelligens och hur kan jag använda det i min arbetsvardag?

Läs mer om Chalmers Professionals korta AI-kurser här

Delta i samverkansprojekt om säkerhetsledarskap?

Publicerad den 22 januari 2020

Deltagare sökes till samverkansprojekt för ett förbättrat säkerhetsledarskap.

Läs mer

Guldhusvinnare blir vd för BSK Arkitekter

Publicerad den 17 januari 2020

I januari i år tillträdde Lise-Lott Söderlund tjänsten som vd för BSK Arkitekter. 2004 var hon den första att ta emot samhällsbyggnadssektorns ledarskapsutmärkelse Guldhuset.

Läs mer

Han vann Guldhuset 2016 – vad hände sen?

Publicerad den 9 januari 2020

För fyra år sedan delades utmärkelsen Guldhuset ut till Tobias Kristiansson. Vi har pratat med honom för att ta reda på vad som har hänt efter det.

Läs mer

Ledare: När tiden inte räcker till

Publicerad den 13 december 2019

Ur ledaren: ”Allt” ska hända, levereras och ordnas, både på jobbet och hemma. Stressen är monumental och livlinan är tanken på att julhelgen ska skänka frid och tid för återhämtning – och kanske också reflektion. Vi är nog många som när en föreställning om att möta det nya året med nya krafter, nya idéer och få mer balans i livet...

Läs mer

Blir din medarbetare Guldhusvinnare 2020?

Publicerad den 13 december 2019

Vet du redan nu vilken ung, framgångsrik ledare som du tycker ska få ta emot Guldhuset nästa år? Gå då in här och nominera redan nu. Pristagaren kommer att presenteras på Ledarskapsdagen som arrangeras på Chalmers den 23 april – så notera även detta datum. Mer information om tema och talare kommer i början av nästa år.

Läs mer

Första fredagen + tredje tisdagen

Publicerad den 13 december 2019

locka redan nu FÖRSTA FREDAGEN (7:30-9:00) och TREDJE TISDAGEN (12:00-13:30) varje månad under år 2020. Då arrangeras nämligen CMB:s frukostar och luncher.

Läs mer

"Gofika" om vi blir 1000 innan årsskiftet!

Publicerad den 13 december 2019

Vill du hjälpa oss att få 1000 LinkedIn-följare innan 2019 är till ända? Idag är vi 799 stycken och om vi lyckas lovar vi "gofika" på årets första frukostseminarium den 7 februari.

Läs mer

Varför tar bygglovsprocessen så lång tid?

Publicerad den 13 december 2019

Läs forskarrapporten om arbetet med bygglov inom BoStad 2021. Detta blir även temat för årets första frukostseminarium den 7 februari. Då kommer forskarna att diskutera med Carita Sandros, ny chef för byggavdelningen på stadsbyggnadskontoret i Göteborg.

Läs mer

Traineernas caseidéer blir verklighet

Publicerad den 13 december 2019

Den femte omgången Framtidens Samhällsbyggares caseuppdrag är avslutat. Uppdraget att se på hur multifunktionella byggnader kan transformera Lilla Bommen till en levande stadsdel resulterade i nya tankar om arbetssätt för en effektiviserad ytanvändning och ett mer levande Göteborg.

Läs mer