• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare

Ser brevet konstigt ut? Läs på webbsidan →

"Att leda när inget är som man tänkt sig"

Ur ledaren: Ytterligare en termin avklarat i mitt yrkesverksamma liv som projektchef för Västlänken och Olskroken planskildhet. Ett halvår som inte liknar något annat jag upplevt tidigare och som dessutom sätter ledarskapet på hårda prov. Att leda ett så stort projekt som dessutom kräver en hög grad av närvaro är utmanande men också spännande och har givit mig nya insikter. Kraven på att hantera snabba förändringar har än mer ställts på sin spets i en tid där förutsättningarna kan förändras varje dag klockan 14. Och utmaningarna är många, allt från att chartra flygplan och flyga in våra turkiska kollegor eller på det privata planet att ställa in sonens studentfirande med 24 timmars varsel med de besvikelser som det innebär (...)

Läs hela Bo Larssons ledare här →

Bästa ex-jobben 2020

CMB Master Thesis Award delades i år ut vid en lite enklare ceremoni är brukligt. Samtidigt passade vi på att filma både prisutdelningen och studenternas presentationer. De vinnande bidragen prisas för att sitt bidrag till branschens utveckling och för att på ett föredömligt sätt knyta samman teori och praktik. Grattis säger vi till de här sex DCPM-studenterna →

Ledarskapsdagen blir Ledarskapsveckan

Snart i en dator nära dig! Coronapandemin ställer till det på många sätt. Bland annat gör den det svårt för oss att i september genomföra Ledarskapsdagen med närmare 400 personer i en lokal som vi hade planerat för. Istället blir det en hel vecka om klimatledarskap som alla kommer att kunna följa digitalt!

Läs mer här →

Lars Bankvall mot nya utmaningar

"Efter snart fem år på CMB är det nu tid för mig att gå vidare mot nya yrkesmässiga utmaningar i en ny organisation och roll. Efter sommaren börjar jag som chef forskning och utveckling på Framtidenkoncernen, en av Sveriges största fastighetskoncerner, ägd av Göteborgs Stad."

Läs hela Lars kommentar här →

Förstärkning i CMB:s grupper

Kristina Gabrielii driver en konsultfirma inom digitalisering och hållbar utveckling inom samhällsbyggnad. Sedan en tid tillbaka är Kristina engagerad i CMB:s Innovationsgrupp och hon kommer framöver att ha en sammanhållande roll i både denna grupp och i såväl BIM-och digitaliseringsgruppen som i Partneringgruppen.

Mer om Kristina Gabrielii →

Ansök till CMB:s mentorprogram 20/21

Mentorprogrammet 2019/2020 blev ju som allt annat påverkat av Coronapendemin, men kunde ändå genomföras tack vare påhittiga och engagerade mentorpar. Har du några års erfarenhet av samhällsbyggnadssektorn och intresserad av att dela med dig av dina erfarenheter till en student som går sista året på masterprogrammet DCPM på Chalmers - tveka inte att anmäla dig som mentor.

Länk till anmälan →

Utmaningar och möjligheter för CMB:s grupper

CMB:s temagrupper har under våren utmanats, men också utvecklats, av de krav på nya mötesformer som omständigheterna har krävt. Efter inledande osäkerhet har vi, liksom många av våra partnerföretag, i allt högre grad övergått till digitala möten och alternativa sätt att driva vårt arbete.

Mer om vårens aktiviteter →

Skapa er egen AI-strategi

Nu publicerar vi ett verktyg för företag inom samhällsbyggnad som vill ta första steget mot att skapa en egen AI-strategi. Underlaget härrör från de diskussioner som fördes mellan braschrepresentanter och forskare från Chalmers under CMB:s Strategidag 2019.

Se film och ladda hem rapporten genast →

3 av 35 talanger har gått CMB:s traineeprogram

När Fastighetsnytt listar 35 talanger under 35 år har tre stycken  gått CMB:s och GR:s gemensamma traineeprogram Framtidens Samhällsbyggare. De tre är Sofia Dalbert, Anna Wetterberg och Jessica Ingelsbo Albaeus.

Jag vill veta mer!

Över tusen ansökningar till Framtidens Samhällsbyggare

I mars stängde ansökan till programomgång 7 i traineeprogrammet Framtidens Samhällsbyggare. Jämfört med tidigare år blev det högre tryck på de utannonserade tjänsterna med över tusen inkomna ansökningar.

Läs mer här →

Kommunikationens betydelse för framgångsrika organisationer

Vad är en kommunikativ organisation ? Vilken betydelse har högsta ledningens kommunikation för organisationens framgång och hur skiljer sig chefers kommunikativa roller och ansvar från medarbetares?Rickard Andersson, doktorand vid Lunds universitet var först ut som föreläsare i CMB:s satsning på digitala frukost- och lunchseminarier.

Se filmintervju med Rickard Andersson →

Vad gör de bästa för att bli bäst?

Detta har Henrik Eriksson, biträdande professor vid avdelningen för Service Management and Logistics på Chalmers, frågat sig under 20 års tid och resultatet av hans forskning har nu sammanfattas i en bok med titeln ”Sveriges bästa verksamheter”. Henrik föreläste på CMB:s digitala Bygglunch i juni.

Se filminervju med Henrik Eriksson →

Praktiknära forskning inom arkitektur

White arkitekter har sedan ett antal år satsat på just praktiknära forskning och har nu publicerat ett magasin som sammanfattar tre års arbete. Se intervjun med Anna-Johanna (Nonna) Klasander.

Se filmad intervju med Nonna Klasander →