Publicerad den 5 maj 2020

Över tusen ansökningar till Framtidens Samhällsbyggare -20/21

I mars stängde ansökan till programomgång 7 i traineeprogrammet Framtidens Samhällsbyggare. Jämfört med tidigare år blev det högre tryck på de utannonserade tjänsterna med över tusen inkomna ansökningar.

Vi ser detta som ett  tecken på att samhällsbyggnadsbranschen är fortsatt attraktiv för unga på väg ut i arbetslivet.

– Det märks att Framtidens Samhällsbyggare har etablerats, framförallt regionalt där många företag, organisationer och studenter har bra koll på traineeprogrammet. Detta år har vi försökt marknadsföra programmet mer nationellt för att nå ut till studenter på fler högskolor och universitet i landet. Några av våra nuvarande traineer tog dessutom själva initiativet att resa till Lund och marknadsföra programmet där, Säger Helene Stensson, projektledare för Framtidens Samhällsbyggare.

Deltagande företag och organisationer i programmet som startar i september 2020 är Akademiska Hus, Bengt Dahlgren, Castellum, Egnahemsbolaget, Flodéns, Framtiden Byggutveckling, Göteborgs Stad - Kretslopp och Vatten, Göteborgs Stad - Trafikkontoret, Mölndals Stad och Peab Anläggning.

Läs mer om programmet och följ traineernas blog på webbsidan