Ett aktivt lärande kräver ett lika aktivt ledarskap

Joakim Forsemalm, utvecklingsledare CMB

Ganska precis ett par månader in i min nya roll som utvecklingsledare här på CMB har jag hunnit att träffa alla gruppers och utskotts ordföranden och fått ett grepp om vilka frågor som är aktuella och hur grupperna har arbetat under de senaste åren. I kombination med att vi just startat ett arbete där vi genom en ny affärsplan ska skapa nya riktningar för vad CMB ska vara och göra, så kan en inte säga att det varit så mycket mjukstart.

Läs Joakims ledare →

Nu har vi seminarier på plats igen!

Vi är många som under det senaste året längtat efter att kunna träffas och nätverka.CMB har under 2020 och första halvan av 2021 erbjudit digitala sändningar av våra frukostar och byggluncher, men sedan september kan vi återigen erbjuda ett begränsat antal deltagare på plats på våra seminarier. Vi behåller även möjligheten att delta på distans för dem som föredrar att se de digitala sändningarna.

Läs mer →

Plan B ny partner i CMB

Välkomna till CMB säger vi till Plan B som blev partner den 1 oktober! Vi träffade regionchef Ylva Berner för en pratstund om vikten av att våga tänka nytt och om var hon ser största utvecklingspotentialen för BIM.

Läs mer →

CMB flyttar till coworking-kontor

I början av september flyttade CMB:s sekretariat till nytt kontor. Numera är adressen coworkingarenan på A Working Lab (AWL).

 

Läs mer →

CMB kortrapport: Utmaningar vid organisering av stadsutvecklingsprojekt

2017 gav Göteborgs Stad den kommunala bostadskoncernen Framtiden uppdraget att genomföra ett förändringsprojekt i stadsdelen Hjällbo med syfte att skapa mer blandade boendeformer. Samtidigt som projektet hade ekonomiska motiv avsåg det också att aktivt förbättra de sociala förutsättningarna för de boende.

Ladda ner och läs rapporten →

Ny partner i CMB: Jan Håkansson Byggplanering

Varmt välkomna till CMB, Jan Håkansson Byggplanering AB! Vi har talat med Kristian Holm, som är verksamhetschef och bett honom berätta om samarbetet med CMB (se bild, andre från vänster).

Läs hela artikeln →

Start för Framtidens Samhällsbyggare 8

Traineerna under introduktionsdagen i september

Den 1 september startade den åttonde omgången av traineeprogrammet Framtidens Samhällsbyggare. Tio traineer började då som anställda på sina respektive arbetsplatser, och nu väntar 14 månader av nya utmaningar och erfarenheter.

Läs mer om traineeprogrammet →

Traineernas utmaning: framtidssäkra Gateway Säve!

Traineerna i Framtidens Samhällsbyggare har nu fått sin caseutmaning från Castellum: ”Vi har tre miljoner kvadratmeter framtidstro. Med era fräscha ögon – nyexaminerade, senaste kunskaperna från akademinoch den digitala världen i blodet – hjälp oss utveckla Säve ännu bättre, ännu mer framtidssäkrat och ännu mer attraktivt att jobba med!”

Läs mer om traineernas casearbete →

Kick-off för nya DCPM-studenter

Projekt Masthuggskajen presenterades på plats av Älvstranden Utveckling.

I slutet av september hölls CMB:s årliga kick-off för de nya studenterna vid mastersprogrammet Design and Construction Project Management (DCPM) i samarbete med Älvstranden Utveckling.

Läs om varför studenterna väljer DCPM →

Bästa exjobben på 3 x 3 minuter

Sex studenter vid Chalmers masterprogram Design and Construction Project Management (DCPM) belönades i år med stipendiet CMB Master Thesis Award för sina examensarbeten. Nu presenterar studenterna sina arbeten i varsin film - ett utmärkt tillfälle för alla inom samhällsbyggnadsbranschen att på bara tre minuter få koll på det senaste inom Construction Management!

Läs mer och se filmerna →

CMB kortrapport: Bygglogistiktjänster under uppbyggnad

Att förbättra bygglogistiktjänster i en temporär, projektbaserad kontext med många inblandade aktörer är en utmaning inom byggbranschen. Utöver kundfokus, ständiga förbättringar och teamwork visar denna rapport att modularisering och service blueprinting kan vara ett stöd vid kvalitetsutveckling av bygglogistiktjänster. 

Ladda ner och läs rapporten →