Ledare: Till glömskans lov!

Att ha ett minne som en elefant och kunna komma ihåg fakta, minnas namn och ha järnkoll på allt som lagts in i kalendern är egenskaper som ofta lovordas. Vi avundas människor som har gott minne och ser dem som kloka och insiktsfulla. Men är inte ibland det allra klokaste vi kan göra – att inte minnas!? 

Läs Kristin Östlings ledare →

Årets kandidater för Guldhuset klara

Möt de fyra unga, drivna och framgångsrika ledare som gör upp om att få titulera sig Guldhusvinnare 2022: Ida Gäskeby, Jonas Ward, Neshat Alizadeh och Victor Nyström.

Läs mer om kandidaterna →

Nils van der Poel till Guldhusgalan 2022

Han är grabben från Trollhättan som innehar två världsrekord och två olympiska guldmedaljer och som slagit världen med häpnad med sin träningsdagbok som avslöjar hur han gjorde det! Den 27 oktober kommer Nils van der Poel som gäst och talare till CMB:s Guldhusgala på Världskulturmuséet i Göteborg.

Läs mer: Nils van der Poels tankar kring ledarskap →

Vi ses på Almedalen och Frihamnsdagarna!

I år tar CMB plats i samtalet kring samhällsbyggnad på ett lite nytt sätt – genom att medverka i både Almedalen i juli och på Frihamnsdagarna i Göteborg i slutet av augusti.

Läs mer →

Save the dates – CMB:s aktiviteter

CMB anordnar en mängd aktiviteter under året – lägg gärna in datum och tid i din kalender redan nu! Alla frukostar och luncher ligger på CMB:s webb under kommande aktiviteter, inklusive länk för kalenderhändelse att spara ner. Välkomna!

Se alla datum här →

Bilder från CMB:s sommarmingel

Vad innehåller ett bra sommarmingel? Soligt väder – check! Nya bekantskaper – check! Återseende av "gamla" kollegor – check! Bubblande dryck – check! Somrig plockmat – check!

Läs mer →

Välkomna till CMB: Inobi!

Under maj har vi välkomnat ännu en ny parter in i CMB-familjen – Inobi, som presenterar sig som ett arkitektkontor och ett kunskapsföretag. Företaget har rivstartat sitt partnerskap med att gå in i den nystartade kunskapsgruppen för alternativa boendeformer. Vi tog ett kort snack med Fredrik Rosenhall, utbildad arkitekt och sociolog och partner på Inobi.

Läs mer om Inobi →

After work / lanseringsfest 1 september!

Under det gångna året är det mycket som hänt bakom kulisserna på CMB, och den 1 september kl 16:30-19 vill vi fira lanseringen av vår nya grafiska profil tillsammans med partners, kollegor och vänner. Närmare detaljer kommer efter sommarsemestern, men lägg in detta datum i kalendern redan nu!

Kunskapsgrupperna tar semester

I början av juni hade våra kunskapsgrupper sina sista möten för verksamhetsåret 2021-22.  Sammanlagt har våra partners träffats 26 gånger i våra olika grupper, och under året har vi bland annat startat en ny grupp för Alternativa boendeformer.

Läs mer om aktuellt i CMB:s grupper →

Välkomna till CMB: Serneke!

En av våra nya partnerorganisationer är ett välbekant namn i samhällsbyggnadsbranschen – Serneke. Här i Göteborg ser man uttrycket för företagets växande rent bokstavligt, i Karlatornet som reser sig på Lindholmen. I skrivande stund har bygget av vad som blir Nordens högsta byggnad kommit halvvägs. Vi träffade Patrik Hjelte, affärschef för Serneke Sverige AB.

Läs mer om Serneke →

CMB Master Thesis Award 2022

Ömsom sol och ömsom regn utanför fönstren, men på Chalmers var det idel soliga leenden när det var dags för utdelningen av årets CMB Master Thesis Award. Stipendiet delas ut till de två bästa examensarbetena gjorda av studenter på masterutbildningen Design and Construction Project Management.

Läs mer →

Ny ordförande och tre nya ledamöter - träffa de nya i styrelsen

Vid huvudmannarådet, som är en stiftelses motsvarighet till årsstämma, valdes tre nya ledamöter in. Dessutom var mandatperioden för styrelseordförande slut så även ny ordförande valdes.

Läs mer →

Tre nya forskningsprojekt med finansiering från CMB

Efter den rekordstora mängden ansökningar vid årets första ansökningsomgång hade CMB:s Forskningsutskott fem ansökningar att behandla vid mötet i maj.

Läs mer om de nya forskningsprojekten →

Två nya vetenskapliga ledare

Som en del i det strategiska samverkansavtal som finns mellan CMB och Chalmers är vetenskapliga ledare en viktig funktion. Dessa - för de är numera två - fungerar som en viktig brygga mellan forskningen och till viss del även utbildningen på Chalmers och den praktik som det är att planera, bygga och förvalta städer och fastigheter. Det handlar helt enkelt om att säkerställa den vetenskapliga förankringen och kvaliteten i CMBs verksamhet i stort.

Läs mer →

Kortrapport: Beslutsstöd för knäckfrågor

I denna rapport presenteras en modell för vad samhällsbyggnadssektorns knäckfrågor handlar om. Modellen syftar också till att möjliggöra att knäckfrågor bättre kan förstås och hanteras inom samhällsbyggnadssektorn.

Läs och ladda ner rapporten →

Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart ...

Inledningen på Astrid Lindgrens Sommarvisa är för oss mer aktuell än någonsin, ur flera aspekter. Vi har verkligen satt fart på CMB under våren och försommaren och snart är det dags att njuta av lediga dagar och av de ljusa sommarnätterna, mycket välförtjänt.

Läs CMB:s sommarhälsning →