Publicerad den 20 juni 2022

Träffa CMB på Almedalen och Frihamnsdagarna!

I år tar CMB plats i samtalet kring samhällsbyggnad på ett lite nytt sätt – genom att medverka i både Almedalen i juli och på Frihamnsdagarna i Göteborg i slutet av augusti.  

På Gotland medverkar vi i vår partner Fastighetsnytts program under Business arena. På tisdagen den 5 juli kan ni först (9.40-10.00) höra Joakim Forsemalm diskutera hur framtidens kontor kan vara ytor för mer än arbete och sociala relationer – kan det också innehålla rum och tid för reflektion och introspektion? Det vill säga sådant som forskningen ser som nödvändigt inte bara för ett hållbart arbetsliv, utan också för att koppla upp oss mot den enorma uppgift som omställningen är.  

Senare, på eftermiddagen (15.00-15.20) kommer Carina Bohm att medverka i en diskussion om hur kommuner och regioner kan vinna på att ett utvecklat samarbete med fastighetsägare. Finns det modeller för hur en kommun kan agera i relation till fastighetsägare när det gäller styrning och kan man samarbeta mer effektivt när det gäller planering?

När vi sedan börjat ett nytt verksamhetsår presenterar vi en ny kunskapsgrupp under Frihamnsdagarna. 25/8 mellan 16.20 och 17.00 diskuterar vi Klimatledarskap – den nya gruppens fokus – med Kaia Eichler från Serneke, Kajsa Crona från Tengbom och Erik Florman från Akademiska Hus samt med akademisk kommentar av Martin Hultman från Chalmers.  

Vi ser i sommar!