• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare

Ser brevet konstigt ut? Läs på webbsidan →

Ledare: När tiden inte räcker till

"Tiden rusar fram mot julhelgen. 'Allt' ska hända, levereras och ordnas, både på jobbet och hemma. Stressen är monumental och livlinan är tanken på att julhelgen ska skänka frid och tid för återhämtning – och kanske också reflektion. Vi är nog många som när en föreställning om att möta det nya året med nya krafter, nya idéer och få mer balans i livet.

När tillvaron sedan accelererar i början av januari stannar det vid just en from förhoppning. Som ledare har jag under många år också dragits med av det okuvliga tidvattnet bestående av 'leveranser', beslut och åtaganden, där kombinationen av krävande jobb och närvarande familjeliv kan bli övermäktigt ..."

Läs hela Fredrik Johanssons ledare → 

Från och med den 23 december har vi julledigt. Den 7 januari slår vi upp portarna igen. Vi önskar er alla en god jul och ett gott nytt 2020!

Blir din kollega Guldhusvinnare 2020?

Vet du redan nu vilken ung, framgångsrik ledare som du tycker ska få ta emot Guldhuset nästa år?

Gå då in och nominera din kandidat här →

Sista nomineringsdag är den 23 februari 2020. På Guldhusets webbsida hittar du juryns bedömningskriterier, filmintervjuer med tidigare vinnare och en massa annat kul. Pristagaren kommer att presenteras på Ledarskapsdagen som arrangeras på Chalmers den 23 april – notera det i kalendern redan nu.

Nöjd eller mycket nöjd är svaret

Tack till alla er som svarade på CMB:s nöjd kundenkät som skickades ut tidigare i höst. Vi fick bra svarsfrekvens som gör att vi kan dra slutsatsen att det är både värdefullt och viktigt att vara partner i CMB – och det har blivit viktigare med åren.

Särskilt viktigt är vårt engagemang och våra satsningar på forskning, samt vårt engagemang i utbildning av framtida medarbetare. Högt betyg får också våra nätverk och temagrupper som ger möjlighet att utveckla det egna kunnandet och knyta nya kontakter med branschkollegor.

Sett till hela CMB:s verksamhet så har vi lyckats förbättra oss på 11 av 20 mätpunkter. Övriga punkter är i stort oförändrade. Ett särskilt tack riktar vi till er som lämnat konstruktiva förslag på vad vi kan fortsätta utvecklas. Det blir ett spännande område att fördjupa oss i framöver.

Första fredagen + tredje tisdagen

Blir kalendern snabbt fullbokad? Har du svårt att få tid för ett frukost- eller lunchmöte med endast två veckors varsel? Då har vi ett tips: blocka redan nu FÖRSTA FREDAGEN (7:30-9:00) och TREDJE TISDAGEN (12:00-13:30) varje månad under år 2020. Då arrangeras nämligen CMB:s frukostar och luncher. Enda undantagen som vi vet nu är frukosten den 1 maj – då går vi ut och demonstrerar istället och 21 april – då förbereder vi för Ledarskapsdagen den 23 april.

Här hittar du CMB:s aktiviteter så snart de lagts upp →

"Gofika" om vi blir 1 000 innan årsskiftet!

Du följer väl CMB på LinkedIn?! Där delar vi filmer från våra seminarier och berättar om vad som är på gång. Det vore roligt att framöver ytterligare kunna lyfta och diskutera aktuella ämnen inom samhällsbyggnad, men då behöver vi din hjälp! Vi behöver bli fler så att budskapet når ut bredare – och vi behöver din hjälp att gilla, kommentera och dela.

Vill du hjälpa oss att få 1000 LinkedIn-följare innan 2019 är slut? Idag är vi 804 stycken och om vi lyckas lovar vi "gofika" på årets första frukostseminarium den 7 februari.

Till CMB:s linkedinsida →

Varför tar bygglovsprocessen så lång tid?

Läs forskningsrapporten om arbetet med bygglov inom BoStad 2021. Ämnet blir även tema för årets första frukostseminarium den 7 februari. Då kommer forskarna att diskutera med Carita Sandros, ny chef för byggavdelningen på stadsbyggnadskontoret i Göteborg.

Anmäl dig till frukostseminariet här →

 

Traineernas caseidéer blir verklighet

Den femte omgången Framtidens Samhällsbyggares caseuppdrag är avslutad. Uppdraget att se på hur multifunktionella byggnader kan transformera Lilla Bommen till en levande stadsdel resulterade i nya tankar om arbetssätt för en effektiviserad ytanvändning och ett mer levande Göteborg.

– Vi måste förstå kunden, oavsett ålder, socioekonomisk bakgrund eller andra faktorer. Det är därför viktigt att få med fler perspektiv. Traineerna är den yngre generationens samhällsbyggare som ser utvecklingen på ett annat sätt, säger Mats Enander, Vasakronan.

Läs hela intervjun →

Vilken forskning pågår?

Vid Forskningsutskottets senaste möte beviljades två projekt finansiering. Dels en studie kring ledarskapets betydelse för ett framgångsrikt samhällsbyggande, dels ett doktorandprojekt om digitala strategier hos entreprenörer. Vill du läsa mer om dessa, eller några av de andra pågående projekt som CMB är med och finansierar, kan du göra det här →

Vad gör våra grupper 2020?

CMB:s temagrupper arbetar nu samtliga med en årsplan för 2020.  Ett gemensamt tema för kommande år är ett fokus på hur man får saker att hända i praktiken.

Mer information om detta →

20 studenter skuggar projektledare

2020 års skuggning har nu startats upp, och engagerade projektledare och studenter har matchats med varandra. Totalt kommer 10 projektledare låta sig skuggas av 20 studenter.

Dessa företag är representerade →

Spela CMB:s strategispel om AI igen?

Wow, vad kul! Flera av CMB:s partner som deltog på Strategidagen i november har efterfrågat spelet för att kunna spela det med kollegor i sin egen organisation som ett led i att lyfta frågor om AI. Tillsammans med vår spelutvecklare Hollertz & Stenvall gör vi nu spelet tillgängligt för att låna eller anpassa efter sitt eget företags specifika behov.

Du som är intresserad av att antingen låna ett spel eller skapa ett modifierat upplägg för dina egna behov är välkommen att kontakta kristin.ostling@cmb-chalmers.se.

Sjunde omgången av Framtidens samhällsbyggare på gång

Vår Nöjd kundmätning visar att våra partner är mycket nöjda med att kunna erbjuda ett traineeprogram. Våra utvärderingar av programmet Framtidens Samhällsbyggares tidigare omgångar visar också att de unga som deltagit har blivit viktiga medarbetare i sina företag och organisationer och bidragit till utvecklingen både internt och externt.

Klicka för mer info om detta →

Världskonferens om hållbara städer till Göteborg

Världskonferens med forskning och praktik – Beyond 2020 – landar i Göteborg i juni nästa år.  Registrera er för att delta redan nu och nyttja "early bird"-erbjudandet. Vi passar på att tacka CMB:s partner som stöttade Chalmers ansökan att ordna konferensen.

Mer info och anmälan →