• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare

Ser brevet konstigt ut? Läs på webbsidan →

Ledare: Carina Bohm, ny vd på CMB

Ledare för nyhetsbrevet – kan du skriva den? Frågan gav både fjärilar i magen och en känsla av möjlighet. Möjlighet att förvalta ett förtroende att förmedla ett budskap eller ett litet meddelande.

Läs Carinas ledare →

Finalisterna för Guldhuset 2021 klara

 

Tusen tack för alla nomineringar som kommit in! Vi önskar som alltid att vi kunde får ge pris till alla dessa fantastiskt inspirerande unga ledare. Guldhusets jury har nu tagit fram de fyra unga talanger som går vidare i processen i år.

Läs mer om finalisterna →

Film och bilder från Strategidagen 2021

Vilken dag det blev! Efter månader av förberedelser med detaljplanering för i studiosändning, utbildning i workshopverktyg, möten för att utforma diskussionsfrågor, genrep med samtalsledare och sidekicks och finslipning av panelsamtal var det äntligen dags för Strategidagen 2021.

Läs mer om Strategidagen →

Spännande tider!

Våren rusar fram och det är som vanligt full fart i CMB:s verksamhet. Nu är vi äntligen snart fullt bemannade igen här på sekretariatet. Rekryteringen av utvecklingsledare pågår för fullt och det är ett väldigt spännande arbete.

Läs mer om vad som är på gång i CMB →

CMB Master Thesis Award – skicka in senast 23 maj

Är det ditt examensarbete som blir belönat med CMB Master Thesis Award 2021? Skicka in ditt arbete till oss på info@cmb-chalmers.se senast den 23 maj.

Läs mer →

Bygglunch 20 april: Digitalt verktyg låter vård- och skolpersonal bygga sin egen arbetsplats

Hör forskare Mattias Roupé berätta om det nya verktyget ViCoDe. Syftet med verktyget är att slutanvändarna av byggnaderna, exempelvis vård- eller skolpersonal, själva utvecklar, planerar och bygger sin egen vård-/skolmiljö med hjälp av moderna digitala verktyg.

Läs mer och anmäl deltagande här →

Filmat seminarium: Universums visualiseringsdome

Utmaningarna: En miljövänlig träbyggnad, fylld med den sensate visualiseringstekniken, vid ett av Göteborgs mest hektiska byggarbetsplatser just nu – Korsvägen, och med vibrationskänsliga hajar som närmsta grannar. Hur löser man ett sådant uppdrag?

Se det inspelade seminariet på CMB:s YouTube-kanal →

Ny rapport: Vad är kvalitet i en coworkingmiljö?

Professionella Penny, Nätverkande Nicole och Effektiva Edmund – vem är du, din kund eller din hyresgäst? Beroende på vilka behov och förväntningar vi har på vår arbetsplats kommer vi att ställa olika krav på hur just vår coworkingyta ska vara utformad. Läs mer om vår forskningsstudie om vad användarna anser vara kvalitet i en coworkingmiljö.

Ladda ner och läs rapporten här →

Hemligheterna bakom succéprojektet Marieholmstunneln

Se det inspelade seminariet om Marieholmstunneln med Stein Kleiven, projektchef på Trafikverket. Från CMB:s Bygglunch den 19 januari 2021.

Se det inspelade seminariet på CMB:s YouTubekanal →
Läs Stein Kleines presentation (pdf) →

Guldhusjuryn om det goda ledarskapet

Vad karakteriserar en god ledare? Några som funderat mycket kring detta är Rikard Silverfur, Christine Räisänen och Helena Hed. Alle tre medlemmar i den jury som skall utse vinnaren av Guldhuset 2021. I artikelserien Guldhusjuryn om det goda ledarskapet få vi ta del av deras tankar och reflektioner kring innebörden av ett gott ledarskap.

Läs intervjun med Rikard Silverfur →
Läs intervjun med Christine Räisänen →
Läs intervjun med Helena Hed →