Ledare: Är vi tillräckligt kommunikativa i vårt ledarskap?

Eufori, lättnad, oro och bestörtning sammanfattar några av de känslor som präglat vår organisation i inledningen av året. När pandemins restriktioner släppt taget om oss, vi kunde glädjas över svenska medaljer i OS och såg fram emot en härlig vår, då inleds en invasion och ett krig i vårt närområde. På nytt ställer vi om och tänker i helt nya banor och med nya glasögon.

Läs Carina Bohms ledare →

Dags att nominera till Guldhuset 2022

Vill du uppmärksamma en ung kollega eller chef som är en förebild som ledare inom samhällsbyggnadssektorn? Skicka då in en nominering till Guldhuset 2022! Nomineringstiden i år är februari – 13 maj.

Läs mer om hur du nominerar till Guldhuset →

1 april sista chansen för Ledarskapsdagen!

1 april är sista dagen att anmäla dig till Ledarskapsdagen 2022 den 7 april! Göteborg är redan fullsatt, men det finns platser kvar i Umeå, Malmö och Stockholm. Arbetslivet är under förändring. Idag förväntas medarbetare i högre grad än tidigare vara delaktiga och ta eget ansvar för slutresultat och inte bara utföra en enskild uppgift. Vad betyder en sådan utveckling för hur vi leder arbetet med att planera, gestalta, bygga och förvalta fastigheter och städer?

Läs mer om Ledarskapsdagen →

Save the dates – CMB:s aktiviteter

CMB anordnar en mängd aktiviteter under året – lägg gärna in datum och tid i din kalender redan nu! Alla frukostar och luncher ligger på CMB:s webb under kommande aktiviteter, inklusive länk för kalenderhändelse att spara ner. Välkomna!

Se alla datum här →

Afry ny partner i CMB

Från och med årsskiftet har vi nöjet att välkomna AFRY tillbaka till CMB. I dessa pandemitider får vi tag på projektledare och affärsutvecklare Petter Wadmark via en digital plattform. Hej Petter, berätta om AFRY. Vad är det för bolag och vad gör ni?

Läs mer om Afry →

Mareld ny partner i CMB

Hafnarfjordur

Vi är glada att hälsa ytterligare en ny partner välkommen in i CMB, Mareld landskapsarkitekter! Företaget, som funnits sedan 2006, har ett 20-tal medarbetare med huvudkontor i Göteborg och filialer i både Malmö och Östersund.  Vi pratade med VD och grundare Oskar Ivarsson om varför de nu valt att engagera sig som partner i CMB.

Läs mer om Mareld →

Nya kunskapsgrupper – och nytt i de andra grupperna!

Tidigare har vi skrivit om den nya kunskapsgruppen om Alternativa boendeformer, en grupp som kommer att ledas av Peter Elfstrand vid Liljewall arkitekter och som har startworkshop 5 maj.  Strax därefter kommer den andra nya gruppen som utgår från ett forskningsprojekt. Tillsammans med RISE har CMB fått medel från Vinnova för att stödja och följa arbetet med Destination Tynnered.

Läs mer om våra kunskapsgrupper →

Tam Retail ny partner I CMB

Våren fortsätter på samma väg som vintern odlat fram – med ytterligare en ny partner i CMB. Den här månaden är det Tam Retail som har valt att gå med i vårt växande nätverk. Vi frågade VD Susanne Pollack om tankarna kring att gå med i CMB.

Läs mer om Tam Retail →

Akuro ny partner i CMB

Vi är glada att hälsa ytterligare en ny partner välkommen in i CMB, byggprojektledningsföretaget Akuro, som sedan 2009 är aktiva i Göteborg. Idag har företaget 26 medarbetare med en snittålder på 39 år, med kontor i centrala Göteborg.  Vi pratade med företagets VD Peter Lindberg om var företaget befinner sig idag.   

Läs mer om Akuro →

Nya forskningsprojekt

Tre gånger om året kan forskare söka medel ur Stiftelsen för byggandets management för att studera olika fenomen relaterade till den breda bygg- och fastighetsbranschen. Nyligen sammanträdde CMBs forskningsutskott för att bedöma de nio - rekordmånga - ansökningar som skickats in till årets första tillfälle.  Tre av dessa beviljades finansiering.

Läs mer om de nya forskningsprojekten →

Isobetong ny partner i CMB

Vi är glada att hälsa ytterligare en ny partner välkommen in i CMB – Isobetong! Bolaget är verksamt inom byggteknik genom grön omställning av lättfyllnad och isolering. Vi pratade med affärs- och varumärkesutvecklare Stefan Friberg om varför de nu valt att engagera sig som partner i CMB.

Läs mer om Isobetong →

Ingen programstart 2022 för Framtidens Samhällsbyggare

CMB och GR har tillsammans beslutat att göra ett uppehåll i Framtidens Samhällsbyggare. FS 9 startar alltså inte i september 2022. Vi kommer under hösten att återkomma för att se om det finns möjlighet och intresse att starta en programomgång i september 2023.

Läs mer →