Ledare: Vårkänslor, klimatledarskap och genus – hur hänger det ihop?

Våren är en tid för förnyelse och att ge sig tid att njuta av det som livet har att erbjuda. För att det ska vara möjligt framåt så krävs att vi jobbar hårt för det klimat och den värld vi har – då blir klimatledarskap viktigt.  

Läs ledaren med Carina Bohm →

Gå 2 för 1 på Ledarskapsdagen

Till och med den 3 maj har du nu chansen att bjuda med en vän eller kollega på Ledarskapsdagen den 26 maj. Just nu erbjuder vi alla medarbetare hos cmb:s partner att gå två för priset av en!

Läs mer om Ledarskapsdagen →

Välkomna till cmb: Ale kommun

– I nuläget har vi lite växtvärk i kommunen och även i vår egen organisatoriska struktur. Att gå in som partner i cmb ser vi som en väg att bredda våra samarbeten, nätverka och skaffa oss ny kunskap för att öka vår attraktivitet, berättar Martin Hellström, verksamhetschef plan och myndighet.

Läs mer om Ale kommuns engagemang i cmb →

Ta chansen att nominera någon du känner till Guldhuset 2023!

Med utmärkelsen Guldhuset vill vi lyfta fram unga ledare i samhällsbyggnadssektorn! Sista dag att nominera din kandidat är den 21 maj, så ta nu chansen att uppmärksamma en person som visat goda exempel på ledarförmåga i företag, organisation, projekt eller processer, internt såväl som externt​.

Läs mer och nominera din kandidat →

Välkomna till cmb: Svensk Bygglogistik

– Vår målsättning är att utmana och effektivisera branschens arbetssätt inom logistik och ta fram lösningar på hur vi kan arbeta smartare. Vi arbetar inom hela logistikkedjan – från planering i tidiga skeden via produktion till eventuell ombyggnation, berättar företagets vd Emil Jonasson.

Läs mer om Svensk Bygglogistik →

Cmb Fokus om klimatledarskap

Temat på cmb Fokus som genomfördes den 23 mars var klimatledarskap – vad är bra klimatledarskap och hur arbetar man med det i samhällsbyggnadssektorn?

Läs mer och ladda ner vårt Fingerprint →

Välkomna till cmb: GoCo Health Innovation City

– Vårt mål är att ge förutsättningar för innovation och utforskande för att bygga framtidssäkra lösningar, bland annat gör vi det genom att vi utvecklar en neutral samverkansplattform för innovation, GoCo Arena, säger hållbarhetschef Viktor Bakker.

Läs mer om GoCo →

Bli guldpartner på Ledarskapsdagen 2023

Ledarskapsdagen är cmb:s största årliga evenemang, där vi samlar samhällsbyggnadssektorn och akademin i Västsverige för att lära nytt, diskutera, mötas och knyta nya kontakter. Nu kan din organisation bli Guldpartner i samband med Ledarskapsdagen den 26 maj – och efterföljande jubileumsfest!

Läs mer om Ledarskapsdagen 2023 och guldpartnerskap →

Två nya forskningsprojekt får finansiering

Efter det senaste mötet i cmb:s forskningsutskott beslutades att två nya forskningsprojekt ska beviljas medel. Projekten är "Towards digital transformation: Unpacking ‘sensing’, ‘seizing’ and ‘transforming’ processes in digital delivery of projects", som kommer att projektledas av Dilek Ulutas Duman, Chalmers ACE, och i det andra projektet kommer Kamilla Kohn Rådberg, Chalmers TME, att studera innovationsarbetet i företagsstyrelser.

Läs mer om projekten →

Träffa cmb:s studentråd

"Genom att vara del av cmb får jag vara med och forma framtiden för samhällsbyggnadssektorn och ta del av den mest aktuella vetenskapen kring min framtid som projektledare.
Det ger även möjlighet att interagera med branschen och knyta kontakter för framtida arbetsliv."

Läs mer →