Ledare: 25-årsfirande, vikten av att lyssna, och tankar om den tid vi lever i

Då har man fyllt 25, igen! Har gjort det några gånger nu och det är lika trevligt varje gång. Min reflektion efter denna gång är att det är så otroligt kul att träffas men det har blivit så svårt att just träffas. Alla man pratar med påtalar varje gång att man längtar efter att ses och att nätverka med andra. Men är det så?

Läs Carina Bohms ledare →

Cmb firar 25 år!

Cmb firar 25 år av forskning och samarbete inom samhällsbyggnadssektorn. Jubileet är en påminnelse om det halva sekel av insatser, sammanhållning och kontinuerlig utveckling som gjort oss till ett betydande nätverk.

Läs mer om cmb då och nu →

Vinnare – Julia Engberg!

Cmb delar varje år ut utmärkelsen Guldhuset till en ung ledare inom offentlig eller privat sektor som utmärkt sig som en god och framgångsrik ledare inom samhällsbyggnad. I år gick priset till Julia Engberg, studiochef och ljustekniker på Liljewall. Stort grattis!

Läs mer och se intervjun med Julia →

Guldhuskvällen i bilder

Kvällen den 12 oktober på AWL, Chalmers, blev en festlig tillställning med mingel, utdelning av  Guldhuset, prisutdelning av cmb Master Thesis Award, en inspirerande framtidsspaning med Stefan Hyttfors och auktion av den tavla som målats av Ida Näslund och signerats av Nils van der Poel.

Läs mer och se bilderna →

Cmb:s styrelse besöker Västlänken

Onsdagen den 4 oktober 2023 fick cmb:s styrelse förmånen att delta i ett studiebesök för att titta på hur långt man kommit med Västlänken, och det blev en fascinerande rundtur av detta omfattande infrastrukturprojekt.

Läs mer och se filmen från studiebesöket →

Ny partner i cmb: Ahlsell

Vi är glada att hälsa ytterligare en ny partner välkommen in i vårt nätverk: Ahlsell, en betydande leverantör av material och tjänster till olika branscher. Vi intervjuar Jon Svensson, projektlogistikchef på Ahlsell Sverige.

Läs mer →

Master Thesis Award

Fem studenter från Chalmers masterprogram DCPM har fått motta årets Master Thesis Award. Stort grattis till årets vinnare: Alicia Halling och Frida Johansson, Anton Persson och Jacob Tauson, samt Elsa Härnström.

Läs mer →

Cmb:s mentorprogram – en spännande resa

Cmb:s mentorprogram är en plattform där studenter har chansen till ett ovärderligt utbyte av erfarenheter med skickliga ledare från olika delar av samhällsbyggnadssektorn – och för yrkesverksamma som vill bidra till att utveckla morgondagens ledare samtidigt som man bygger egen kompetens och utvecklas.

Läs mer →