Publicerad den 18 oktober 2023

Cmb:s styrelse besöker Trafikverket och Västlänken

Onsdagen den 4 oktober 2023 fick cmb:s styrelse förmånen att delta i ett studiebesök för att titta på hur långt man kommit med Västlänken efter en spännande presentation av cmb:s styrelseordförande Bo Larsson från Trafikverket. Det blev en fascinerande rundtur av de omfattande infrastrukturprojekt som verkligen börjar ta form.

Jag är imponerad av hela bygget och av alla de specialkonstruktioner som krävs.  Personligen ser jag mycket fram emot den dagen när Västlänken är klar och knyter samman alla delar och gör resandet ännu mer effektivt. Det kommer att göra vår arbetsmarknadsregion ännu starkare, säger Carina Bohm, vd på cmb.

Byggnationen av Västlänken pågår förfullt. Trafikverket bedömmer att man kan öppna Station Centralen som säckstation år 2026. Trolig öppningstid för hela Västlänken är 2030, men det finns fortfarande osäkerheter.

Läs mer om Västlänken på Trafikverkets hemsida.