Ledare: Ny teknik måste ge nya sätt att tänka och reagera

Vad inleder man året med så här när våren är i antågande, ja – på vissa platser är den faktiskt redan här, och när omvärlden är ömsom skakig och katastrofal och ömsom instagram-vacker? Jag valde att inleda året med att testa uppmaningen ”Sluta prata AI – bara gör” från Marielle Johlin och Marcus Weiland.

Läs ledaren med Carina Bohm →

Vi välkomnar Actea Consulting som ny partner

Efter att ha fått unik insyn i cmb:s verksamhet genom ett moderatoruppdrag på Ledarskapsdagen i Göteborg våren 2022, säger vice vd Viktor Storberg Svahn att det kändes som en självklarhet för Actea Consulting att bli partner i cmb.

Läs mer →

Ledarskapsdagen + jubileum 26 maj

Spika den 26 maj i din kalender! Då är det nämligen dags för Ledarskapsdagen 2023 och dessutom firar cmb 25 år med fest på kvällen. Under Ledarskapsdagen fokuserar vi på vikten av ett ledarskap som inger hopp, mod och drivkraft att förändra i en turbulent och osäker tid.

Läs mer på Ledarskapsdagens webb →

Välkomna till cmb: Alecta Fastigheter

– Det finns i vårt DNA att vi vill testa nytt och annorlunda. Vi tror på att berätta om vår resa som bolag även om vi är nya och absolut inte bäst i klassen ännu. Vi vill våga göra annorlunda och vill kroka arm med andra aktörer, både inom och utom bygg- och fastighetsbranchen, och med akademin. Där ser vi cmb som en självklar arena, säger Nickie Excellie, chef hållbarhet och kommunikation.

Läs mer om Alecta Fastigheter →

Kunskapsgrupperna – årets första runda

Inom cmb:s verksamhet finns det nio olika kunskapsgrupper, med fokus på teman som branschen, genom våra medverkande partner, vill fördjupa sig i och nätverka kring. Att vara med i kunskapsgrupperna är att skapa sig en yta för reflektion och gemensam kunskapsutveckling.

Läs mer om kunskapsgruppernas arbete →

Nomineringsstart Guldhuset 21 mars

Vi har fantastiska unga ledare i samhällsbyggnadssektorn! Så om du har en fantastisk chef, medarbetare eller har du arbetat tillsammans med en kollega i en annan organisation som du tycker borde lyftas fram? Slipa då på din motivering  och nominera senast 21 maj!

Läs mer om Guldhuset →

Välkommen Radar arkitektur – ny partner i cmb

Radar rivstartar sitt engagemang genom att ta ledning i den nya kunskapsgruppen för områdesutveckling som cmb startar upp nu i vår.
– Att få vara med och forma arbetet är hedrande och vi ser fram emot att gruppen och nätverket genererar intressanta resultat, säger Oskar Götestam, vd för Radar arkitektur.

Läs mer om Radar arkitektur →

Nu välkomnar vi Mölndals stad till cmb

– Stadsutvecklingsfrågorna är så mycket större än bara Mölndal och vi upplever cmb som en intressant arena för tvärvetenskapliga diskussioner och ett forum för nya tankar och idéer, säger Björn Marklund, stadsbyggnadschef i Mölndals stad.

Läs mer om Mölndals stad →

Kortrapport: Transporter och samverkan i byggbranschen

Bygglogistiktjänster som fokuserar på materialhantering PÅ byggplatsen har fått en hel del uppmärksamhet de senaste åren. I denna rapport presenteras resultaten från det cmb-finansierade projekt där forskare studerat transporterna TILL byggplatsen, och tips på hur företag kan nå sina effektivitets- och miljömål genom att utveckla logistiken.

Ladda ner rapporten och se seminariet →

Cmb på Instagram!

Hänger du på Insta? Följ då cmb_prakademi! Sidan kommer att drivas av cmb:s studentråd och ha fokus på event och nyheter som berör den något yngre målgruppen som studenter och för dig som är ny in på arbtesmarknaden inom samhällsbyggnad.

Läs mer om cmb:s instagramkonto →