Ledare: Sommartider – hej hej sommartider!

Nu närmar sig sommaren eller vid närmare eftertanke är den redan här och vi njuter för fullt av värme och sol (i alla fall de flesta av oss). Jag tillhör den skaran som tycker om värme och sol, men njuter lika mycket av snö som knarrar under skorna. Men var sak har sin tid och att ha fyra fantastiska årstider är underbart.  

Läs ledaren med Carina Bohm →

Möt cmb:s nya kommunikatör och eventansvariga

Vi välkomnar vår nya kollega Malin Sörensen, som startar sin tjänst som kommunikatör och eventansvarig på cmb efter sommarsemestern.

Läs mer →

Ledarskapsdagen 2023 – vilken succé!

Målet med årets Ledarskapsdag var att inge hopp, mod och drivkraft att leda i en turbulent och osäker tid. Och enligt kommentarerna i den utvärdering som deltagarna fyllde i efter dagen så lyckades vi!

Läs mer om Ledarskapsdagen →

Och de nominerade till Guldhuset 2023 är ...

Vi har fantastiska unga ledare i samhällsbyggnadssektorn! Med utmärkelsen Guldhuset lyfter vi varje år fram dessa förebilder.

Läs mer om Guldhuset →

Apply to cmb Master Thesis Award

It's time to submit this year's theses for the Cmb Master Thesis Award 2023. The scholarship is awarded to the best master thesis in Construction Management within the DCPM master's program at Chalmers.

Read more →

Allt fler engagerar sig!

Nu i maj var det dags för årets andra runda för våra kunskapsgrupper och utskott. Innovationsgruppen att pratade om batterilagring och byggnadsdesign; BIM- och digitaliseringsgruppen arbetade med att utveckla ett verktyg för "start-up-beteende"; Stadsutvecklingsgruppen fortsätter på temat "kulturen och staden" och gruppen för Områdesutveckling åker på studiebesök till Malmö för att lära sig av både nätverk, kommunala processer och privata strategier.

Läs mer om cmb:s grupper →

cmb fingerprint: Hur leder vi för att klara klimatutmaningen?

Temat på cmb fokus som genomfördes den 23 mars var klimatledarskap – vad är bra klimatledarskap och hur arbetar man med det i samhällsbyggnadssektorn? Dagen, inklusive resultaten från panelsamtal ochrundabordssamtal, har sammanfattats i en skrift – cmb fingerprint #2.

Läs cmb fingerprint om klimatledarskap →

Cmb Kunskapslunch och cmb Frukost i ny kostym

Inför hösten 2023 har vi genomfört en del förändringar kring cmb:s frukostar och luncher. 

Läs mer →