Publicerad den 30 juni 2023

Sommartider – hej hej sommartider!

Nu närmar sig sommaren eller vid närmare eftertanke är den redan här och vi njuter för fullt av värme och sol (i alla fall de flesta av oss). Jag tillhör den skaran som tycker om värme och sol, men njuter lika mycket av snö som knarrar under skorna. Men var sak har sin tid och att ha fyra fantastiska årstider är underbart.  

Efter en vecka i Almedalen så slås jag än en gång över hur oron för klimatet sprider sig. Det är den enskilt största frågan som lyfts under många olika paneldiskussioner, seminarier och föreläsningar. Det är en fråga som gör att vi kanske inte kan njuta av våra fyra fantastiska årstider i framtiden. Personligen bekymrar det mig oerhört mycket. Både vad som kommer att hända i form av naturkatastrofer och hur det kommer att påverka oss alla. En ung kvinna framförde vid sitt anförande att hon är en av dem i den första generationen på länge som kommer att få det sämre än sina föräldrar. Jag är en av de föräldrar som bidragit till det.  

Så nu när ni alla går på sommarvila och semester – tänk över era val, det är vi personligen som kommer att vara skillnaden, våra val och vårt sätt att agera. Semestra hållbart så att vi alla kan se våra barn och barnbarn i ögonen.  

Vi på cmb går också i vila ett tag, men har redan börjat ladda för fullt för hösten. Mycket är bokat och en del annat är på gång att sätta sig. Vi har en ny styrelse sedan den 19 april, vi kommer att presentera dem närmare efter vårt första möte i höst. Vi har en stor bredd av kunskap och kompetens i styrelsen och jag ser mycket fram emot de närmaste årens arbete tillsammans. Även styrgruppen har fått nytillskott och även dessa personer kommer att presenteras närmare under hösten. Vi i styrgruppen kommer att jobba med många roliga delar och det är inspirerande att det finns ett stort engagemang och ett riktigt bra driv även i det gänget.  

Guldhuset kommer att delas ut i höst och vi har 14 nominerade som vi den senaste tiden presenterat på vårt LinkedIn-konto. Gå in och följ cmb om ni inte redan gör det, och läs mer om de nominerade! I augusti kommer juryn att utse fyra finalister som kommer att presenteras närmare, och av dessa fyra kommer en att utses till vinnare. Vinnaren presenteras på Guldhuskvällen den 12 oktober – en kväll då vi också firar vår 25-årsfest. Redan nu kan du anmäla dig via denna länk – det kommer att bli fullt det lovar jag, så vänta inte för länge!  

Mentorskapsprogrammet drar även det igång i höst och redan nu är det glädjande att vi fått in anmälningar till mentorer. Adepterna anmäler sig lite senare och matchningen sker i slutet på september, första träffen hålls den 12 oktober innan Guldhuskvällen. Vill du vara mentor, eller om du vet någon i din organisation som är intresserad, dela länken med dem och skicka vidare i din organisation. Länk till mentorskapsprogrammet 

Nog från mig – nu laddar vi alla våra batterier på ett hållbart sätt och ses i höst! 

Carina