Ledare och årskrönika

Att skriva årskrönika över det gångna året – rolig uppgift likväl som viktig och reflekterande och i mitt fall lite framåtblickande. Min resa på CMB smygstartade i februari månad, en mjukstart där jag fick chans att lära mig massor innan det var dags för takeoff den 1 juni 2021. Takeoff är starten på en resa, jag ska reflektera lite över CMBs resa, eller resor, under 2021 med en landning i 2022.

Läs hela Carinas krönika här →

Save the date 7 april – i Göteborg, Malmö, Stockholm och Umeå!

Bor du i eller nära Göteborg, Malmö, Stockholm eller Umeå? Då ska du redan nu blocka torsdag den 7 april i din kalender! Då arrangeras nämligen CMB:s konferens Ledarskapsdagen 2022 – samtidigt fysiskt på fyra orter och dessutom sammankopplade digitalt! Det bästa av två världar.

Läs mer om Ledarskapsdagen 2022 →

Okidoki ny partner i CMB

Vi välkomnar arkitektbyrån Okidoki som ny partner i CMB! På Okidoki arbetar ca 50 medarbetare, framför i allt Göteborg och Stockholm. Vi intervjuar företagets vd Janica Wiklander, och på frågan vad som framför allt utmärker Okidoki poängterar hon byråns arbete i gränssnittet mellan moral  och  design.

Lär hela intervjun här →

Ny ordförande i Stadsutvecklingsgruppen

Nina Kiani Janson är chef för Plan och bygg på samhällsavdelningen, Länsstyrelsen i Västra Götaland. Från och med november träder hon in i rollen som ordförande i CMB:s stadsutvecklingsgrupp. Vi träffade henne över en fika för att få veta vem hon är och vilka frågor hon brinner för.

Läs hela artikeln här →

Ny kunskapsgrupp om alternativa boendeformer

En ny kunskapsgrupp kommer att starta efter årsskiftet, en grupp som är kopplat till forskningsprojektet Möjligheter och hinder för hållbarhet i alternativt boende, finansierat av Formas och med Lunds tekniska högskola och KTH som projektägare. CMB är med i projektet med uppgift att organisera och leda en referensgrupp med olika marknadsrepresentanter.   

Läs mer om våra kunskapsgrupper →

Seminarieserie förenar forskning och praktik

Nu startar CMB en ny seminarieserie tillsammans med nätverket Managing Big Cities (MBC) vid Göteborgs universitet. Fokus kommer att vara samtal kring olika teman och begrepp inom planering, byggnation och förvaltning av stadsdelar och fastigheter. 

Läs mer om CMB:s prakademi →

Nyskapande idéer för framtidens stationsområde

Vi var tillsammans över 300 personer som den 21 november äntligen fick vara med när traineerna i Framtidens samhällsbyggare omgång 7 presenterade sina ideér om "Framtidens stationsområde - en plats för alla i en föränderlig värld".

Se bilderna och filmen här →

Kortrapport: ledarskap i byggföretag

Ledarskap framställs ofta som en kärnprincip i moderna organisationer. Ett framgångsrikt ledarskap anses bland annat kunna stärka arbetsmoral och välmående bland medarbetarna, stärka självförtroendet och inspirera, främja kreativitet, öka handlingskraften och initiativförmågan samt skapa en gemensam målbild på organisationsnivå.

Läs mer och ladda ner rapporten här →

CMB får forskningsmedel om social hållbarhet

CMB, som sökt medel tillsammans med partnerföretagen RISE, AB Framtiden och Stena fastigheter samt med Volvo Cars, har beviljats forskningsmedel från Vinnova.

– Det projekt vi sökt för handlar om att bygga upp en förändringskapacitet i arbetet med utsatta stadsdelar, säger utvecklingsledare Joakim Forsemalm, som också har forskning i sin tjänst på CMB.

Läs mer om projektet här →

Kortrapport belyser utmaningar inom kommunal fastighetsförvaltning

Det stora antalet kommunala fastigheter i behov av förnyelse, i kombination med ambitiösa nationella hållbarhetsmål, har blottlagt de utmaningar som dagens kommunala fastighetsförvaltare står inför.

Läs hela rapporten här →

Angående vaccinationspass

På CMB följer vi naturligtvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kan därför komma att kräva vaccinationspass av deltagare på plats på våra evenemang från och med den 1 december 2021.

Läs mer →