Publicerad den 15 oktober 2021

CMB får forskningsmedel om social hållbarhet

Idag kom beskedet att CMB, som sökt medel tillsammans med partnerföretagen RISE, AB Framtiden och Stena fastigheter samt med Volvo Cars, beviljats forskningsmedel från Vinnova.

Porträttbild på Joakim Forsemalm

Joakim Forsemalm.

– Det projektet vi sökt för handlar om att bygga upp en förändringskapacitet i arbetet med utsatta stadsdelar. Utifrån en kartläggning av vad vi kallar kollektiv kapacitet bland boende, organisationer och företag kommer vi att föreslå insatser som sedan prövas i ett pågående stadsutvecklingsprojekt, Destination Tynnered,  Därefter kommer vi löpande att utvärdera lärdomarna av dessa insatser med hjälp av olika vetenskapliga reflektionsmetoder, säger utvecklingsledare Joakim Forsemalm, som också har forskning i sin tjänst på CMB.

Erfarenheterna kommer därefter att omsätts till arbetsmodeller för hur fastighetsbolag och andra samhällsbyggande företag kan stödja socialt hållbara stadsutvecklingsprocesser. Projektet löper över fyra år och inleds redan 1 november.

Utlysningen det handlar om är Social hållbarhet i den fysiska miljön, ”en utlysning som vill främja aktörer och innovationer som syftar till att ta nästa steg i utveckling och implementering av modeller och  arbetssätt med målet att integrera sociala värden i utvecklingen av fysisk miljö”.