Utforska det senaste från cmb!

Sista chansen att nominera din kollega till Guldhuset!

Prisutdelningen sker under Business Arena Väst den 5 november.

Utmärkelsen går till en ung framgångsrik ledare som visat förmåga att leda genom omställnings- och/eller utvecklingsarbete. Ledaren är ett gott föredöme, och bidrar till värdeskapande.
Nomineringen stänger den 10 juni 2024.

Läs mer och nominera →

Ses vi i Almedalen?

En av höjdpunkterna under veckan är våra rundabordssamtal. Tisdagen den 25 juni håller vi två viktiga diskussioner på Business Arena (Supper, Strandgatan 9, Visby). Kl. 13.30-13.55 diskuterar vi "Cirkularitet inom fastighets- och byggbranschen", och kl. 14.20-14.50 följer en diskussion om ledarskap "Vilket ledarskap tar samhällsbyggnadsbranschen framåt?". Ingen biljett krävs för att delta, så vi välkomnar alla intresserade att komma och ta del av samtalen.

Läs mer →

Två forskningsansökningar beviljade

Under våren har cmb haft två utlysningstillfällen för finansiering av forskning. Totalt har 11 ansökningar kommit in vid dessa, två av dessa har nu beviljats finansiering efter först beredning i vårt forskningsutskott och sedan beslut i styrelsen.

Läs mer →

Ny guide för schystare projektkultur!

Boverket har nyligen publicerat en ny guide med praktisk hjälp i vardagen för aktörer i byggbranschen som vill arbeta med att utveckla en god projektkultur som ökar motivation och engagemang. Det är viktiga förutsättningar för att minska fel, brister och skador i byggbranschen.

Cmb gläds åt att arbetet är klart och att det finns konkret material utifrån det arbete som vi gjort tillsammans och där cmb:s partnerföretag bidragit mycket med inslag, säger Carina Bohm, vd på cmb.

Läs mer →

Avslutning av Mentorskapsprogrammet HT23/VT24 – Säkra din plats för nästa omgång!

Avslutning för årets Mentorskapsprogram har nu varit. Från och med den 15 juni kan du som mentor och adept söka in, begränsat antal platser!

Läs mer →

Zynka återvänder som partner!

– Vi har saknat nätverket och ser fram emot att gå med i cmb och delta i BIM- och digitaliseringsgruppen igen för att fortsätta diskutera och dela utmaningar tillsammans i branschen. Det känns fel att inte vara med - det är viktigt att vara delaktig och ta del av hela nätverket, från akademin till industrin. Vi vill vara en del av ett forum som har engagemang för morgondagen och ligger i framkant. Vi tror på att bredda vårt nätverk genom cmb och hitta nya partners att jobba mot ett gemensamt mål, digitaliseringen, berättar Joakim Karlsson, affärsområdeschef på Zynka.

Läs mer →

Utforska våra partners

Krook & Tjäder

Firande av byggstarten för Park Central – den första byggnaden i den framväxande stadsdelen Centralstaden Göteborg.

- Vi ville skapa en byggnad som både ansluter till Göteborgs innerstad och samtidigt utgör en del av en helt ny stadsdel, berättar Annette Forsgren, arkitekt på Krook & Tjäder. En av utmaningarna har legat i att hitta den stadsmässiga karaktären och bryta ner volymens storlek genom detaljbearbetning och variation.

Läs mer om tankarna bakom Park Central →

protek

Ett innovativt bolag med stark gemenskap där medarbetarna själva driver utvecklingen

protek har blivit utsett till ett Karriärföretag för sitt framstående arbete inom bygg- och fastighetsbranschen. Företaget erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där innovation och kreativitet uppmuntras. protek strävar efter att skapa en stark gemenskap där varje medarbetare spelar en viktig roll och där det finns möjligheter till personlig och professionell utveckling. Med fokus på hållbarhet och kvalitet blir protek en attraktiv arbetsgivare för de som söker en meningsfull karriär.

Läs mer →