Publicerad den 1 juli 2016

Kan man längta till hösten?

Idag lyser solen utanför fönstret och det där med varma klippor och bad i havet känns riktigt lockande. Kan man då samtidigt längta till hösten? Vi kan det! För i höst kommer det att hända mycket:

Redan i semptember så kör vi igång våra frukost- och lunch-seminarier. Det blir som vanligt en blandning av aktuell forskning och intressanta projekt ur ett management- och ledningsperspektiv. Redan nu är det klokt att boka in första fredagen varje månad för CMB-frukost och den tredje tisdagen varje månad för Bygglunch. Inbjudan och program får du i mailboxen, ta med dig dina kollegor och kom hit!

Missa inte heller Framtidens samhällsbyggares idéseminarium den 21 oktober på Chalmers på Lindholmen! Då avlutar nämligen traineerna i Framtidens Samhällsbyggare sina 14 månader i programmet genom att redovisa sina tankar och idéer som ska utveckla södra Lindholmen till en central del av staden. Den 1 september börjar 3:e årskullen i traineeprogrammet och redan i höst är det dags för företagen att göra intresseanmälningar till den 4:e omgången med start 2017.

I november, närmare bestämt den 10:e under CMB:s Strategidag, lyfter vi den fråga som alla ledare i branschen talar om. Hur löser vi kompetensförsörjningen inom samhällsbyggnadssektorn?  Då bjuder vi återigen in representanter från branschen och Chalmers och diskuterar, samt tar fram konkreta förslag kring, vad vi alla kan göra för att säkra rekryteringen inför framtiden. Det handlar om utbildning, men också om branschens attraktivitet i konkurrens med andra, liksom att våga tänka i nya banor – kanske är det inte bara ingenjörer och arkitekter som behövs för att bygga frmtidens samhälle? Apropå kompetensförsörjning  så det dags att anmäla sig för att vara mentor i CMB:s mentorprogram. Det gör du här på CMB:s webb.

Dessutom fortsätter vi  i våra grupper att utveckla forskning och ny kunskap med en hel rad möten och miniseminarier. Med det här brevet får du ett exempel på vad som utvecklats i vår BIM-managmentgrupp: BIM Management – Ett pilotprojekt för forskning och kunskapsutveckling. Blir du intresserad av att bidra i vårt arbete är du välkommen att höra av dig till oss!

Men visst blir det skönt med sommarledighet – vi kommer att att hänga på stranden mellan 15 juli och 5 augusti, innan vi drar igång höstens aktiviteter!

Ha en skön sommar!

Bengt Christensson, Lars Bankvall och Ulrika Håård