Publicerad den 23 april 2023

Ledarskapsdagen: Reframing - led för att tänka nytt

Vi välkomnar Malin Pedro till Ledarskapsdagen den 26 maj. Malin är reservofficer, fd universitetslärare och expert på att få individer och organisationer att skapa förnyelse genom att se världen med nya ögon - så kallad Reframing.

Till program och anmälan →

"Att vara framgångsrik inom ett område kan faktiskt vara ett problem! Det kan göra det svårt att skapa förnyelse. Vi lockas att fortsätta för alltid på samma sätt. Men det kan vi inte. Vi måste förändras. Det förflutnas flyt är inte framtidens framgång."

Reframing sker när vi ändrar filter och riktar vår uppmärksamhet mot andra saker och som är mer meningsfulla i en föränderlig värld.  Malin Pedro pratar om hur reframing kan te sig i en människas liv med scener från ett ledarskapsprogram från Handelshögskolan som fokuserat på förmågan att se på det som verkligen är meningsfullt.

"Hur kunde exempelvis familjen Illy inte se Nespresso komma? De trodde helt enkelt att det inte var en espresso; det var kemikalier som skapade det vita skummet och inte trycket som i en riktig espressomaskin.  Att se en förändring är enkelt, att omtolka det till något mer meningsfullt = RE[FRAME] är klurigare. Jag kommer att prata om hur vi som ledare bygger upp förmågan att tolka och skapa mening när världen är i ständig rörelse."

Mer om Ledarskapsdagen 2023 →