Publicerad den 22 december 2020

2020 var året ...

… då vi alla fick lära oss vad ett Coronavirus är och vad det kan ställa till med
… då vårens mest använda mening var ”… inställt på grund av Covid 19”
… och höstens var ”… nu kör vi digitalt istället”
… då vi på rekordfart lärde oss bemästra program som Zoom och Teams
… erfor det digitala mötets många fördelar och begränsningar
… såg en börs som störtdök och repade sig på rekordtid
… och förundrades över att fastighetspriserna inte följde samma mönster

I CMB blev den årliga Ledarskapsdagen istället en digital Ledarskapsvecka med Klimatledarskap som tema och Strategidagen kommer att genomföras som en digital – och förhoppningsvis nationell – webbworkshop i vår (25 mars). Rekordsnabbt blev våra frukostseminairier och Byggluncher digitala – med mer än bubbelt så stor publik från hela landet på köpet. Även våra gruppmöten blev digitala och diskussionerna fortsatte med oförminskat intresse bland deltagarna och resulterade i flera kortrapporter.

Vi fick också erfara ett det faktiskt går att till och med bygga upp nya framgångsrika samarbeten, helt utan att träffas i verkligheten som ni kan läsa mer om här. Tillsammans med IQ Samhällsbyggnad och Boverket genomförde CMB två webbinarier om byggskador och slöseri som blev mycket uppskattade. Samarbetet kröntes med att vi tillsammans fick motta Gar-bos pris för bästa branschsamarbete 2020. Samarbetet kommer att fortsätta även under 2021.

Nu ser vi fram emot en skön julledighet (vi arbetar sista dagen den 22 december) och blickar framåt. Under våren kommer bland annat vår nya VD att tillträda sin tjänst. Vem det blir hoppas vi kunna tillkännage i slutet av året. Bengt kommer att finnas kvar under en övergångsperiod så vi säger inte hej då riktigt än.

Vi hoppas nu att även ni får en avkopplande julledighet så hörs och ses vi igen den 11 januari.

God jul och gott nytt år!

P.S. Skriv upp datumet 27 april i din kalender! Då planerar vi för Ledarskapsdagen 2021 som kommer att bli ett mycket speciellt arrangemang ... D.S.