Publicerad den 27 augusti 2020

Årets mentorprogram Covid19-anpassas

Ladda hem på foldern för mer info.

September betyder terminsstart för Chalmers masterprogram DCPM - Design and Construction Project Management. Men en student har redan full upp, Sebastian Bartek, som i år ansvarar för CMB mentorprogram.

– Jag har fått in ett antal ansökningar, men vi har fortfarande plats för fler – så tveka inte att anmäla er om ni tycker att det låter spännande, både mentorer och studenter, poängterar Sebastian.

Till anmälan →

Mentorprogrammet startar i början av oktober 2020 och löper fram till maj 2021. Det planeras innehålla cirka fyra gemensamma träffar/möten på eftermiddag/kvällstid där samtliga mentorer och adepter samlas.

Träffarna kommer ha olika teman och programmet som helhet syftar till att förbereda studenterna inför det stundande arbetslivet genom ett kunskaps- och erfarenhetsutbyte med mentorn.

– Träffarna planeras med den rådande pandemin i åtanke, så vi gör vårt bästa för att hitta aktiviteter som kan göras på distans eller med social distansering om så skulle behövas.

Utöver de gemensamma träffarna formar respektive mentorpar själva hur just deras mentorrelation ska se ut. Visionen är att studenterna får en god kontakt med en representant i samhällsbyggnadssektorn där både mentorn och studenterna får ett givande utbyte av kunskap och idéer. I genomsnitt brukar studenterna och mentorerna träffas sinsemellan 2-3 gånger under programmet, men detta är upp till studenterna och mentorn i fråga.

Info om programmet →