Publicerad den 15 november 2019

Kan man spela sig till en AI-strategi?

"AI är en ledarfråga - inte en teknikfråga". "Inför obligatorisk AI-utbildning i alla grundutbildningar på Chalmers". " Skapa en hub där branschen kan dela data som alla kan ha nytta av". Det var några av de förslag som framkom under CMB:s Strategidag 2019.

Hur lägger man upp en strategi för AI? På CMB.s workshop tog ca 100 personer det första steget genom att spela AI-spelet - specialdesignat för denna dag. Inspirerade av de två talarna Göran Lindsjö, internationell AI expert och Lisa Anger, head of digital business and leadership på ÅF gick diskussionerna höga och många förslag på vad som bör göras för att samhällsbyggnadssektorn ska bli bättre på att nyttja kraften i AI kom fram.

Nedan hittar du film och bilder från dagen.

Göran Lindsjös presentation

Lisa Angers presentation

Ni som är intresserade av att låna ett spel för ledningsmöte el dyl, kontakta oss på info@cmb-chalmers.se