Publicerad den 25 oktober 2019

Lilla Bommen - en multifunktionell stadsdel

Under ett Idéseminarium med lika delar humor och allvar presenterade Framtidens Samhällsbyggare omgång 5 sitt casearbete om Lilla Bommen.

Uppdraget var att undersöka om Lilla Bommen, genom att addera multifunktionella byggnader, kan bli en levande stadsdel. I casemagasinet nedan kan du läsa om deras spännande förslag på hur både multifunktionella hus och gaturum skulle kunna utformas och vilken effekt dessa skulle ha på formandet av en levande stadsdel.

Dessutom presenterade gruppen ett verktyg för att effektivisera samhällsbyggnadssektorn arbete, en beslutslogg: "Beslut inom stadsutvecklingsprojekt fattas i en omfattande mängd över möten, telefon och mail. Tyvärr dokumenteras de sällan genom projekt på sätt som kan möta de framtida kunskapsbaserade behoven när det exempelvis handlar om att förstå motiv bakom tagna beslut. Effekten av detta kan vara stora bortfall av kunskap och information vid omsättning av individer som egentligen behövs för projektets framfart." Även denna finns beskriven i casemagasinet nedan.

FS5 Casemagasin

Se film och bilder nedan.