Publicerad den 21 mars 2019

Machokultur tema på mentorträff

I februari fick vi besök av Kajsa Hessel, ordförande för Byggcheferna, på mentorprogrammets möte. Hon berättade om Byggchefernas mångåriga satsning Stoppa Machokulturen.

– Det var verkligen roligt och inspirerande att få träffa branschens chefer och studenter samtidigt! Vi pratade mångfald och jämställdhet och de utmaningar vår bransch har på dessa områden – och vad var och en av oss kan göra för att driva förändringen i rätt riktning, berättar hon.

– Cheferna delade med sig av goda exempel och studenterna klargjorde tydligt att de inte kommer acceptera annat än att alla ska känna sig lika trygga och välkomna i arbetslivet. Jag lämnade kvällens samtal med en hoppfull känsla. Med så här engagerade och kunskapstörstande chefer och studenter ser det ljust ut för framtiden  – förändring pågår.

Läs mer om mentorprogammet här