Publicerad den 13 maj 2016

Solig avslutning av mentorprogrammet 2015/2016

Torsdagen den 12 maj avslutades CMB:s mentorprogram för 2015/2016 med gemensamt mingel, middag, summering och diplomutdelning  i Byggmästareföreningens lokaler. Vid 17-tiden samlades mentorer och adepter i solskenet för mingel och drink innan middag och efterföljande summering och diplomutdelning.

2010 startade CMB ett mentorprogram för masterutbildningen Design and Construction Project Management på Chalmers. Syftet är att skapa förutsättningar för en dialog som hjälper både mentor och adept att tydligöra sina drivkrafter och utvecklas i sitt ledarskap. Programmet löper under utbildningens sista år, och under detta år hålls sammanlagt fyra möten där alla mentorer och adepter deltar. Dessutom arbetar varje mentorpar med tydliga mål som ställs upp när samarbetet inleds.

Tim och Henrik

– Som student får man en väldigt nyttig inblick i hur det funkar i arbetslivet. Genom min mentor får jag också möjlighet att börja bygga mitt professionella nätverk, och det är ovärderligt att ha någon med erfarenhet att bolla sina idéer med, säger Tim Jonsson, student DCPM2, som koordinerat  mentorprogrammet 2015/2016 och som inför året 2016/2017 lämnar över till Jonas Apelqvist.

– Det känns roligt att kunna fortsätta hålla kontakten med Chalmers och på så sätt kunna hålla koll på vilka som är de stora frågorna inom samhällsbyggnadsutbildningarna idag. Vi lär oss också vilka krav dagens unga nyutbildade ställer på oss som arbetsgivare, vilket är viktigt om vi ska kunna attrahera kompetens i framtiden, säger Henrik Orrsjö, affärsutvecklingschef på JM, som varit mentor åt Tim under det gångna året.

Redan nu går det att anmäla intresse för mentorprogrammet 2016/2017 – välkomna!

Intresseanmälan och mer information om mentorprogrammet »

För kontakt med mentorkoordinator Jonas Apelqvist, skicka ett mejl till: mentor@cmb-chalmers.se

 

 

 

Mingel ute

Middag

Diplom_1

Mingel_inne

Diplom_2

Diplom_3

Gruppfoto mentorprog 2015