Publicerad den 3 maj 2016

CMB:s årsbok på webben!

I samband med Ledarskapsdagen den 27 april presenterades CMB:s årsbok 2016, som nu även finns på CMB:s webb för nedladdning.  I årsboken kan du läsa om vad som hänt inom CMB under 2015 – ett spännande år då vi sett att samhällsbyggnadsfrågor får en allt större uppmärksamhet.

CMB årsbok 2016

Intresset för att delta i CMB:s aktiviteter och arrangemang ökar, och Ledarskapsdagen 2015 slog deltagarrekord med 350 deltagare. För att stimulera företag och forskare till ett ännu mer aktivt samarbete initierade vi under 2015 en ny arbetsmodell med mindre temagrupper, vilket ni kan läsa mer om i årsboken.

Även Framtidens samhällsbyggare, traineeprogrammet CMB startade tillsammans med Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) har blivit en succé. Allt fler företag och kommuner får upp ögonen för ett nytt sätt att utveckla unga medarbetare med en bättre förståelse för samhällsbyggnadsprocessens komplexitet. Cirka 1200 unga sökte de åtråvärda platserna i omgång två som startade i september 2015, fördelade på 16 arbetsplatser företag och förvaltningar inom samhällsbyggnad. I skrivande stund intervjuas nu de som aspirerar på att få en av de 20 platserna i den tredje omgången av programmet.

Under 2015 fick vi många nya röster i CMB – när året var slut hade vi välkomnat ytterligare sju företag i CMB. Vilka kan du läsa om i årsboken på webben.

Det går även bra att beställa årsboken i tryckt format, skicka i så fall ett mail till info@cmb-chalmers.se med uppgifter om address och antal exemplar som önskas.

Här kan du läsa och ladda ner årsboken på webben.