• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare

Ser brevet konstigt ut? Läs på hemsidan 

Ledare: Har dina kommunikatörer rätt uppdrag?

I takt med att samhällets informationsbehov fortsätter att öka så måste kommunikationsavdelningens uppdrag förändrats. Idag kommunicerar vi alla mer än vi någonsin har gjort.
Det betyder att alla dina medarbetare är med och bygger ditt varumärke dagligen (medvetet och omedvetet) och att dina kunder delar erfarenheter av ditt företag snabbare än någonsin förr. Det är ofrånkomligt att detta påverkar din affär nästan oavsett vad du säljer. Jobbar din kommunikationsavdelning strategiskt med detta? Eller är de fast att paketera andras färdiga material?

Läs Henrik Mortensens ledare

Sommartider

Snart är det dags för lite ledighet även för oss på CMB:s sekretariat. Den 13 juli går siste man på ledighet. Den 6 augusti är vi tillbaka igen och drar igång höstens alla spännande aktiviteter.

GLAD SOMMAR!

Och så var det det här med GDPR ...

Även vi har naturligtvis uppdaterat vår hantering av era personuppgifter enligt den nya lag som trädde i kraft i maj.

Läs vår integritetspolicy här

CMB Master Thesis Award 2018

CMB Master Thesis Award delas ut till årets bästa examensarbeten inom ämnet Construcion Management. Läs här vilka stipendierna på sammanlagt 30 000 kr gick till 2018.

Bilder med mera från exjobbskonferensen

”De som inte insett att vi tjänar på mångfald i allting vi gör borde tänka till”

Petter Bengtsson på Zynka BIM fick i vår ta emot 2018 Guldhus – CMB:s ledarskapsutmärkelse till unga framgångsrika ledare. I denna intervju berättar han om sin syn på framtidens ledarskap och om sin egen entreprenöriella bana från att som barn ha sålt dygädda till tyska turister till dagens position som vd.

Se filmintervjun här

Metoo inspirerade mentorprogrammets avslutning

Årets mentorprogram i CMB avslutades hos Göteborgs Byggmästareförening. Vid träffen gavs både adepter och mentorer möjlighet att ge feedback på programmet och hur det kan utvecklas till kommande år.

Läs mer

Välkomna Radar arkitektur

När Radar arkitektur startades för 15 år sedan gjordes det utifrån utgångspunkten att man ville arbeta med en helhetssyn på samhällsbyggande snarare än med enskilda objekt. Efter tre år hade firman fem anställda med fyra olika utbildningar och erfarenheter.

Lär känna Radar Arkitektur

Födelsedagskalas!

CMB fyller 20 år. Det vill vi fira med ett kalas tillsammans med alla er som på olika sätt är engagerade i CMB:s arbete. Preliminär dag och tid är den 11 oktober, kl 15.00-20.00. Det blir en festlig och avslappnad eftermiddag med inspiration, lekar och spel och god mat. Inbjudningar och mer info skickas ut snart så håll utkik i din e-post!

Ny forskning

Två nya forskningsprojekt har under våren beviljats medel från CMB. Ett om strategisk fastighetsförvaltning och ett om flyttmönster vid renovering.

Läs om de två projekten

På gång i CMB:s grupper

Det händer mycket i CMB:s grupper. BIM och digitaliseringsgruppen har exempelvis, under ledning av Linda Strind, genomfört ett antal workshops kring affärsnyttor med BIM.

Läs mer om allt som pågår

Frukost om Lindholmens nya gymnasieskolan

Den 1 juni hade CMB bjudit in Lokalförvaltningen Göteborgs Stad och KUB arkitekter för att berätta om uppförandet av den nya skolbyggnaden för Lindholmens tekniska gymnasium.

Läs mer och se filmintervju med talarna

Att träffas över gränserna stärker nätverket

I slutet av maj arrangerade CMB och GR den årliga nätverksträffen för traineer från alla Framtidens Samhällsbyggares programomgångar. Syftet är att knyta ihop de olika programomgångarna till ett enda stort nätverk.

Se bilder och filmer från träffen

Ta historien till hjälp och bli en bättre ledare

I CMB:s bok ”På rörlig grund” möter vi sju erfarna ledare från olika delar av byggsektorn. Tillsammans ger de sina reflektionen på utvecklingen i byggsektorn de senaste 20 åren. Ta chansen och använd deras erfarenhet för att bli en bättre ledare!

Intressant, jag vill veta mer om boken

Dialogerna som kom av sig

Vad händer med startade dialogprocesser när ett projekt gör halt? Det var frågan som diskuterades under CMB:s Bygglunch i maj. Då gästades vi av Lisbeth Lindahl, FoU i Väst/GR och bitr. professor Inga Malmqvist, Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnad vid Chalmers. De berättade om följeforskningen av ett projekt där dialoger användes i tidigt skede vid planering av trygghetsbostäder i Lundbypark.

Filmintervju och presentation