Publicerad den 23 april 2024

Årets huvudmannaråd

Årets huvudmannaråd har gått av stapeln – även i år men med andan i halsen kring frågan om vi skulle vara beslutsmässiga eller ej.

– Vi behöver vara minst 45 delegater, som medlemsantalet är just nu – och vi var precis 45! Enligt reglerna måste huvudmannarådet hållas innan den 30 april varje år och om vi inte är beslutsmässiga måste det tas om. Jag hoppas att ni alla prioriterar att närvara nästa år – eller utnyttja möjligheten att skicka en kollega via fullmakt. Nästa år går huvudmannarådet av stapeln den 10 april 2025. Precis efter rådet kommer vi också att ha ledarskapsdagen, säger Carina Bohm, vd på cmb.

Vad innehöll då detta råd?
– Jo, vi gick igenom verksamhet och ekonomi samt förrättade val till styrelsen. Inga val gjordes i år då samtliga styrelseledamöter har tid kvar på sina mandatperioder. Nästa år kommer minst två personer att väljas in. Är du intresserad, kontakta redan nu Valberedningens ordförande Peter Hårte på PEAB, säger Carina.

Verksamheten rapporterade en mindre förlust, vilken delvis beror på ökade kostnader i samband med utredningen av stadgarna via Kammarkollegiet.

Mötet avslutades inspirerande med presentationer från Göteborgs stad och Vestia om deras engagemang i Stiftelsen och hur de arbetar med att maximera partnerskapet i sin organisation.

– Ett stort tack till båda för intressanta tankar och massor av inspiration att ta med sig in i det egna bolaget. Vi ser fram emot ännu en givande dag nästa år den 10 april 2025 kl. 08.00, avslutar Carina.