Publicerad den 27 oktober 2022

Guldhuset 2022 till Jonas Ward

Mottagaren av Guldhuset 2022 har visat på vikten av att genom ett tillitsfullt ledarskap som skickliggör människor omkring sig skapa en gemensam målbild för att uppnå resultat och förverkliga visioner.

CMB delar varje år ut utmärkelsen Guldhuset till en ung ledare inom offentlig eller privat sektor som utmärkt sig som en god och framgångsrik ledare inom samhällsbyggnad. Detta år var det Jonas Ward, samhällsbyggnadschef på Borås Stad, som tilldelades utmärkelsen i samband med CMB:s första Guldhusgala på Världskulturmuseet i Göteborg

– Vi har fått in väldigt många starka kandidater från hela samhällsbyggnadssektorn, så juryn har haft ett tufft arbete att välja ut en person, säger Kicki Björklund, Guldhusjuryns ordförande. Men nu säger vi stort grattis till Jonas!

Tillsammans med cmb:s vd Carina Bohm överräckte hon diplom till vinnaren. I stället för blommor har alla kandidater själva fått välja ett ändamål att ge pengar till, och pengar skänktes till stiftelsen Ungt Ledarskap, Generation Pep, Läxhjälpen och Röda Korsets arbete i Ukraina.

– Det värmer att mina kollegor har valt att nominera mig – och jag vill poängtera att jag står här för att andra varit modiga och låtit mig växa i de roller jag haft, säger Jonas Ward. Jag har flera gånger blivit rekryterad inte för att vara den mest insatte experten utan för att koppla ihop och föra samman olika delar till en helhet, och jag tror verkligen på att kraften att utvecklas kommer när alla kan se det övergripande syftet.

Juryns motivering

"Med ett tillitsfullt och empatiskt ledarskap bygger årets mottagare av Guldhuset upp en levande målbild som får alla – från stadens invånare till medarbetare, beslutsfattare och politiker – att tillsammans förverkliga stadens visioner. 

Genom att skickliggöra andra bygger han en gränsöverskridande berättelse som fokuserar på den enskilda människan och dess unika förutsättningar – alltid med det hållbara, blomstrande samhället i fokus. "