Publicerad den 26 mars 2021

Film och bilder från Strategidagen 2021

Vilken dag det blev! Efter månader av förberedelser med detaljplanering för i studiosändning, utbildning i workshopverktyg, möten för att utforma diskussionsfrågor, genrep med samtalsledare och sidekicks och finslipning av panelsamtal var det äntligen dags för Strategidagen 2021.

Vi vill passa på att tacka alla som engagerat sig, både inför och under dagen, och för all fin feedback såhär i efterhand.

Nu återstår för oss på CMB, IQ Samhällsbyggnad och Boverket att analysera alla era inlägg från workshopparna. Precis hur detta kommer att paketeras är inte helt klart än, men håll utkik här på webben och i era mejlboxar så kommer ni att få mer information framöver.

Ta del av Strategidagen i efterhand

Vi hoppas nu att du vill fortsätta arbetet med arbetskulturen på just din arbetsplats och i dina projekt. Ta gärna hjälp av de inspelade panelsamtalen med CMB, IQ Samhällsbyggnad och Boverket där vi bland annat pratade om varför det är viktigt att fokusera på just ledarskap och projektkultur när syftet är att minska byggskador och slöseri.

Samtalet avslutas med reflektioner på de synpunkter, förslag och frågor som kom fram under dagens workshops, med fokus på framtiden.

 (klicka på bilden för att se filmen)

Amanda Eklund, grundare till podcasten Samhällsbyggnadskvinnor, spelade in ett specialavsnitt för Strategidagens deltagare. Till vardags arbetar Amanda som arbetsledare på Serneke, men hon har också sedan våren 2019 hunnit intervjua  ett drygt trettiotal personer för att sätta fokus på  frågor som jämställdhet, mångfald och normer inom byggbranschen. Under Strategidagen presenterades Amandas specialavsnitt där dagens gäst var Alf Brycke, Giron Konsult AB, som har mer än 30 års erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen.

(klicka på bilden för att se filmen)

Bilder från Strategidagen