Publicerad den 11 november 2020

Filmat seminarium: Landvetter Södra

I Härryda kommun pågår just nu ett unikt och spännande projekt – att bygga Landvetter Södra – ett helt nytt hållbart samhälle från början.

Med ledorden innovativ, modern, internationell och mänsklig utvecklar Landvetter Södra Utveckling AB 10 500 bostäder med plats för 25 000 invånare. Landvetter Södra kommer att byggas i nära anslutning till Göteborg-Landvetter Airport och Airport City. Det ligger mellan Göteborg och Borås, de två största städerna i västra Sverige, som under de kommande 15 åren kommer att ha en arbetsmarknadsområde som omfattar 1,75 miljoner invånare.

Att bygga ett helt nytt samhälle erbjuder unika möjligheter att använda den senaste tekniken med hållbarhet och långsiktighet i fokus, men det innebär också utmaningar som utvecklingsbolagets vd, Maria Ådahl och Amanda von Matern, kommunikations- och marknadsansvarig berättade om vid CMB:s Bygglunch den 20 okotber 2020.