Publicerad den 28 oktober 2020

Storslagen succé när traineerna presenterade sitt casearbete

Under torsdagen den 22 oktober 2020 presenterade traineerna i Framtidens Samhällsbyggare 6 sitt casearbete om Skeppsbron under det avslutande Idéseminariet. I och med rådande omständigheter fanns en mindre skara om 50 personer på plats fysiskt i lokalen på Folkets Hus, men en desto större skara såg Idéseminariet via länk med hjälp av ett kamerateam på plats.

Att livesända Idéseminariet har möjliggjort att nå ut till än fler personer i branschen och presentationen har i detta nu nära 800 visningar. Se filmen nedan eller här via YouTube →

"Lös knuten Skeppsbron!" var uppdraget traineerna fick presenterat för sig från beställaren Älvstranden Utveckling under hösten 2019. Under torsdagens Idéseminarium presenterade traineerna casearbetet utifrån målet att "Vi ska inspirera aktörerna i samhällsbyggnadsbranschen till ett hållbart och genomförbart stadsbyggande" och tre frågeställningar: Varför har Skeppsbron inte byggts? Vad är vägen framåt för Skeppsbron? Och Hur vill vi att framtidens samhällsbyggande ska vara? Utifrån dessa frågeställningar beskrev traineerna på ett mycket konkret och pedagogiskt sätt bakgrunden och problematiken kring projektet Skeppsbron, som visat sig handla om så mycket mer än bara Skeppsbron.

– Det har handlat om att lyfta fram en ny spelplan, med förutsättningar som gör att dessa knutar undviks i framtiden. Att vi i framtiden inte ska hamna i en sådan situation som vi befinner oss i just idag.

Så avslutar traineerna presentationen, och frågan om hur de vill att framtidens samhällsbyggande ska vara. Med efterföljande filmvisning av området Skeppsbron till musiken av Carola Häggkvist "Säg mig var du står" blev det inget annat än ett praktfullt avslut på casearbetet såväl som traineeprogrammet.

Fler bilder hittar du här →

Nu kan du läsa om hur de gjorde genom att ladda ner deras Caserapport