Publicerad den 14 oktober 2020

AI-tema på första mentorträffen

Äntligen är årets mentorprogram igång. Tolv mentorpar, bestående av en student från DCPM-programmet åk 2 och en mentor från något av CMB:s partnerorganisationer, träffades för sitt första gemensamma möte den 12 september. Temat var AI och dess möjligheter och utmaningar för aktörer i samhällsbyggnadssektorn.

Träffen inleddes av Kristina Gabrielii som är  programchef för Smart Built Environment och även driver tre av CMB:s tematiska grupper under hösten. Hon berättade om det projekt som Smart Built Environment genomfört där man ställt frågor om AI till aktörer i byggsektorn för att identifiera kunskapsnivå och syn på möjligheter och utmaningar.

Efter introduktionen fick deltagarna diskutera temat vidare genom att spela CMB:s AI-spel.

Under hösten och våren är ytterligare tre gemensamma träffar inplanerade. Beroende på pandemiläget återstår att se om det blir fler fysiska möten eller endast digitala. Däremellan träffas mentorparen själva på eget initiativ.