Publicerad den 7 september 2020

Skeppsviken ny parter i CMB

Vi säger välkomna till Skeppsviken som är en bygg- och fastighetskoncern som förutom att utveckla egna projekt har fokus på entreprenadverksamhet. Just nu är de aktuella i Göteborg med att bygga Universeums nya visualiseringsdome.

Davor Sinik är vd för Skeppsviken Bygg Göteborg AB. Berätta varför ni valt att bli partner i CMB?

– Jag och flera av mina kollegor har länge haft ögonen på CMB som vi ser som ett fantastiskt initiativ och en arena där alla är med och bidrar och formar framtidens kollegor. Jag tror att vägen till utveckling är att dela med sig av kunskap. Skeppsviken har funnits sedan 1992 och är ingen direkt nykomling i branschen, kombinerat med att många hos oss har lång erfarenhet av att både leda och producera så hoppas vi att vi har något litet att bidra med, samtidigt som vi vet att vi har massor kvar att lära. Egentligen ett ömsesidigt kunskapsutbyte.

Vilka frågor skulle ni vilja vara med och utveckla tillsammans med bransch och akademi?

– Hur skapar vi ett hållbart, miljöriktigt och jämställt ledarskap? Hur fungerar det ledarskapet att i en än mer digitaliserad värld? Till viss del "enkla" frågor med ”enkla” svar men samtidigt mycket komplicerat. Det måste komma från oss alla, både i branschen och utanför. Hur får vi dessa frågor på bordet och hur arbetar vi med dem på ett sunt och äkta sätt? Vad är målen och hur ser tidshorisonten ut? Det skulle jag vilja se mer av framöver.

Vi är många som är nyfikna på ert samarbete med Universeum. Vad är det ni gör där egentligen?

– För tillfället håller vi på och avslutar projekteringen av Universeums visualiseringsdome och vi planerar för att påbörja produktionen på plats. Det är ett väldigt spännande projekt som vi verkligen brinner för. Logistiskt och byggnadsmässigt utmanande, men otroligt roligt och inspirerande med en fantastiskt engagerad beställare.

Om Skeppsviken:

Koncernen tog sina första steg 1992 och Göteborgsverksamheten drog igång 2013. I slutet av år 2019 gjordes en större satsning inom Skeppsviken Bygg i Göteborg för att bli en naturlig aktör i Göteborgsregionen där vi är med och utmanar våra större kollegor i branschen. Vi utför alla sorters projekt, från servicejobb till stora komplicerade entreprenader. Vi har personal inhouse som har utfört både stora och komplicerade projekt där vårt entreprenörsdrivna sätt kommer väl till pass. Vårt systerbolag i Skövde håller på med spännande projekt åt bla Volvo, kika in på vår hemsida så ser ni vad vi håller på med ytterligare!