Publicerad den 23 april 2020

Guldhuset 2020 till Lisa Wistrand

Dags att skicka in din nominering till Guldhuset 2022!

Guldhusvinnaren 2020 har ett brinnande engagemang för samhällsbyggandets sociala ansvar och drivs av en mission att förändra. Dessutom har hon mod att utmana normer och invanda mönster.

Så låter juryns entusiastiska motivering till varför Lisa Wistrand, stadsutvecklingsstrateg på White Arkitekter i Göteborg, får ta emot ledarskapsutmärkelsen Guldhuset 2020.

Se film från prisutdelningen →

– Antalet nominerade var i år rekordhögt med 40 starka kandidater från hela samhällsbyggnadssektorn så juryn hade ett tufft arbete att välja ut en person. Men Lisa stod ut med sitt mod att våga pröva nya vägar och sin förmåga att bygga ett effektivt lag. Hon lyckas även förena affärsnytta med socialt ansvar, säger Kicki Björklund, guldhusjuryns ordförande.

– Det känns fantastiskt roligt – och smickrande! Det är roligt också att frågorna som jag brinner för uppmärksammas genom det här priset, säger vinnaren, Lisa Wistrand.

Juryns motivering:

Lisa Wistrand har ett brinnande engagemang för samhällsbyggandets sociala ansvar. Hon drivs av en mission att förändra och har mod att utmana normer och invanda mönster. Med en stor portion tålamod ser hen till att olika intressen får ta plats i en traditionell bransch.

Lisa är en sann lagbyggare med delaktighet och relationskapande som främsta nycklar. Stöd, kunskap och förståelse, för kunder och medarbetare, är delar i en coachande ledarstil som inspirerar och vinner respekt. För Årets Guldhusvinnare är social hållbarhet en god affär för företag och samhälle.

Se film från prisutdelningen →
Träffa Lisa live på Ledarskapsdagen den 21 september →
Läs Byggindustrins intervju med Lisa →