Publicerad den 24 september 2019

"Renovräk" och framtidens bostadsmarknad på Business Arena

Två fullsatta fördjupningsseminarier och engagerade monterbesökare som deltog i vår mentimeterundersökning. Vi får nog säga att vi känner oss både nöjda och stolta över vårt deltagande på Business Arena i Stockholm 2019.

Tillsammans med tre andra universitet, KTH i Stockholm, Lunds och Malmö universitet deltog vi även i år under benämningen Akademin i samverkan. I montern fick våra besökare svara på ett antal frågor via sina mobiltelefoner. Resultaten kommenterades sedan av våra talare under seminarierna som under båda dagarna hade publik som stod utmed väggarna i rummen då sittplatserna snabbt tog slut. Modererade gjorde Berndt Lundgren tekn.dr, Bygg- och fastighetsekonomi, KTH.

Onsdagens seminarium hade titeln Bostadsmarknaden år 2030 - fokus Stokholms län.
Talare: Lennart Weiss, kommersiell direktör, Veidekke
Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd (M), Stockholms stad
Bo Söderberg, analyschef, Boverket

Torsdagens seminarium rubricerades "Renovräk" - olagligt eller nödvändigt ont?
Talare: Kerstin Annadotter, fil. dr, Fastighetsekonomi, KTH
Paula Femenias, docent Arkitektur och Samhällsbyggnadsteknik, Chalmers tekniska högskola
Helena Boman, ekon. dr, Urbana studie, Malmö universitet
Ina Blind, fil. dr., Fastighetsvetenskap, Lunds universitet