Publicerad den 14 juni 2019

Ledare: Äntligen framme!

Ledarskribent: Nikolina Sekulic, student DCPM vid Chalmers och medlem i CMB:s studentråd.

Äntligen framme vid mållinjen! Examensarbetet inlämnat och fem års studier avklarade! Ett sista sommarlov och sedan väntar nya utmaningar i yrkeslivet.

Allt började 2013 med en kandidat i Arkitektur och Teknik vartefter jag sökte mig vidare mot en projektledningsmaster inom bygg- och fastighetssektorn där jag verkligen hittade mig själv!

Att vara studentrepresentant i CMB under de senaste två åren har gett fantastiska möjligheter att bredda mitt intresse för ledarskap och samhällsbyggnad. Jag har fått utmana mig själv och lärt mig mycket genom att delta på seminarier, Ledarskapsdagen, Strategidagen och Business Arena – ibland som arrangör och ibland som besökare.

I studentrådet får man också chansen att ge studenternas perspektiv på olika områden genom att delta i grupper och styrelse. För min del deltog jag i Kommunikationsgruppen. Jag var även med i CMB:s mentorskapsprogram, ett lärorikt program med kunskapsutbyte mellan generationerna och ännu en möjlighet att knyta kontakter inom branschen.

Det tiden i CMB:s studentråd framför allt har gett är starten på ett eget nätverk av värdefulla kontakter och jag har mött otroligt inspirerande och kloka människor längs vägen.

Mastern avslutades med ett  exjobb som till min, och min klasskamrat Naska Abbassis, stora glädje belönades med CMB:s Master Thesis Award 2019.  För det vill jag tacka CMB och alla aktiva medlemmar som ser till att belöna nya talanger och skapa möjligheter för akademin och näringslivet att mötas. Jag ser mycket som går att förbättra i samhällsbyggnadsbranschen vilket vi även påvisade i vårt examensarbete. Digitaliseringen kan vara en del av den lösningen men hållbart ledarskap och integrerat arbete mellan disciplinerna är en stor del av den processen också.

Under mina fem år på Chalmers har jag fått läsa många intressanta kurser och lyssna på inspirerande föreläsare om aktuella branschutmaningar. Till hösten väntar en tjänst  som trainee på Sweco Management och jag känner mig väldigt ivrig att tillämpa mina akademiska kunskaper, samt att fortsätta spinna på mitt kontaktnätverk inom branschen.

Äntligen får jag pröva mina vingar och ta mig an nya utmaningar och göra mitt bästa för att leda mot ett hållbart samhällsbyggande! Jag är optimistisk om framtiden för utmaningar ger oss också nya drivkrafter att lösa dem!

Glad sommar, Nikolina Sekulic