Publicerad den 14 juni 2019

16 nya traineer i Framtidens samhällsbyggare

Med start i september börjar den 6:e omgången av traineeprogrammet Framtidens samhällsbyggare med totalt 16 nya traineer. 14 företag och kommunala förvaltningar är nu redo med sina rekryteringar.

– Fantastiskt många ansökningar, över 730 stycken, inkom till de 14 platser som var utannonserade. Dessutom har två företag valt att använder traineeprogrammet till att utveckla unga medarbetare som redan arbetar i företaget, berättar CMB:s vd Bengt Christensson.

Av de 16 traineerna i år är 11 kvinnor.

– Det blir också en intressant mix av olika kompetenser som ingenjörer, planerare, lantmätare och arkitekter. Det blir ett intensivt lärande och en kunskapsöverföring mellan olika företag och professioner, en förutsättning för att utveckla vår sektor.

Vi välkomnar alla traineer till ett spännande och utvecklande år!