Publicerad den 26 april 2019

Klara Jonsson fick Guldhuset 2019

Se filmen från prisutdelningen på CMB:s Youtube-kanal

Nominera till Guldhuset 2022!

Stort grattis till Klara Jonsson, Urbanista Stad, som fick ta emot utmärkelsen Guldhuset 2019! Den självklara frågan, hur känns det?

Åh, först och främst är jag väldigt tacksam för det arbete som de som har nominerat mig, de som blivit intervjuade och juryn har lagt ner. Jag förstår att valet inte var enkelt då det finns fantastiskt många duktiga, kloka och kompetenta människor i vår bransch. Varje dag tar jag chansen att lära mig av de jag möter i min vardag, och där är det många som förtjänar pris!

Det är mycket hedrande att få ta emot priset, jag är verkligen stolt och glad. Mycket fint med ett sådant kvitto på att jag ganska ofta lyckas med det jag försöker göra i vardagen – att coacha, vara närvarande, hitta gemensamma målbilder… Det är också kul att motiveringen lyfter fram betydelsen av att ha lite roligt också; jag är oftast en glad prick och det får skina igenom i mitt dagliga arbete.

Hur går dina tankar om ditt eget ledarskap?
Priset ger mig en fin möjlighet att reflektera över mitt ledarskap. Vad är det egentligen som jag gör när det går bra, och vad är det jag gör när det går mindre bra? Hur gör jag egentligen rent praktiskt när jag försöker situationsanpassa mitt ledarskap? Genom att bli medveten om t.ex. dessa saker så kan jag arbeta vidare mer fokuserat med sådana faktorer som ger mervärde. Diplomet ska få hänga på en fin plats på kontoret där jag ser det ofta och blir påmind om vad som fungerar bra i min ledarskapsstil, så att jag håller fast vid och fortsätter att arbeta med att förstärka det.

Läs juryns motivering här under tidigare pristagare

Läs även intervju med Klara i tidningen Byggindustrin