Publicerad den 18 januari 2019

Vad gör regeringens råd för hållbara städer?

– Om inte alla, från våra ungdomar till våra äldre inklusive alla dem som är nyanlända till vårt land, när ett hopp om att det faktiskt finns möjligheter att kunna bo, verka, studera, få vård och känna sig trygg här, under generationer framöver, då kommer vi att få väsentliga problem.

– Det har vi redan sett i vissa områden. Tar man bort hoppet hos människan, drar hon sig undan det demokratiska samhället.  Då tar man bort det sista vi har för att hon ska vilja bidra till en bättre värld.

Så startade Monica von Schmalensee, tidigare ordförande för Rådet för hållbara städer, sin presentation på CMB:s Bygglunch i januari. Hon fortsatte:

– Därför är vårt uppdrag  ett av de viktigaste samhället kan ge oss idag. Vi ska visa på en riktning till hur man bygger städer som ingjuter hopp. Hopp om en lite bättre framtid där människan och hennes behov och drömmar står i centrum. Där hänsyn till hur planeten mår är lika viktigt – av den enkla anledningen att ett välmående jordklot är en del av människans behov.

Se mer i filmen och presentationen nedan.

Monicas_presentation