Publicerad den 14 december 2018

Byggcheferna ny partner i CMB

Sedan den 1 december har vi glädjen att välkomna Byggcheferna som ny partner i CMB. Vi fick en pratstund med organisationens ordförande, Kajsa Hessel.

Hej Kajsa! Berätta, vad är Byggcheferna för organisation?

Hej! Jo, Byggcheferna är en branschförening för alla som jobbar på en ledande position inom samhällsbyggnadssektorn. I hela landet har vi drygt 16 500 medlemmar från bygg-, installations-, anläggnings- och fastighetsbranschen. Vi tillhör Sveriges chefsorganisation Ledarna som är det enda fackförbundet bara för chefer. Ledarna jobbar för att du som chef ska bli tryggare och mer framgångsrik i ditt ledarskap.

Vilka är era viktigaste frågor?

Byggcheferna jobbar för en schysst bransch där alla är lika välkomna. I vår samhällsbyggnadssektor finns ingen plats för machokultur, sexism, rasism, svartarbete eller mutor. Vi kämpar både brett och fokuserat för att ge alla en sund, säker och stimulerande arbetsmiljö. Målet är att våra medlemmar, branschens chefer och ledare, ska ha en yrkesroll där de kan utöva ett gott ledarskap, utvecklas, må bra och kan kombinera arbete med privatliv.

Varför har ni valt att bli partner i CMB?

Vi tycker att CMB och Byggcheferna har mycket gemensamt eftersom bägge parter agerar i samhällsbyggnadsbranschen och har fokus på ledarskapsfrågor. Och både Byggcheferna och CMB vill skapa förändring till det bättre genom att få branschens olika aktörer att gå samman kring viktiga frågor, CMB genom forskare och företag och Byggcheferna genom chefer. Vi borde ha blivit partner för längesen om du frågar mig!

Är det några av CMB:s områden som du vill att ni framför allt engagerar er i framöver?

Alla branschens utvecklingsfrågor intresserar och engagerar oss. Men eftersom vi själva främst jobbar med opinionsbildning och kunskapsspridning är kanske kommunikation och utbildning de områden vi kan bidra mest inom. Vi är också intresserade av att lära oss mer om pågående forskning och de oerhört viktiga digitaliseringsfrågorna.

Spännande, och återigen - välkomna till CMB!