Publicerad den 17 mars 2017

Rekryteringen igång för traineeprogrammet omgång 4

Traineerna i omgång 3 under en utbildningsdag.

Den 10 mars var sista dagen att ansöka till fjärde omgången av traineeprogrammet Framtidens samhällsbyggare. Nu vidtar de ingående företagens arbete med intervjuer och förberedelser inför programstart 1 september. Traineerna i omgång tre, som startade i höstas, har just avslutat sin första breddningsperiod och är tillbaka i sina hemföretag.

I traineernas blog på www.framtidenssamhallsbyggare.se kan du läsa mer deras spännande år. Just nu bloggar  Maria Andersson, anställd på Lokalförvaltningen, Göteborgs Stad. Här följer ett litet klipp ur hennes senaste inlägg:

"En av de saker jag gillar allra mest med att vara trainee i Framtidens samhällsbyggare är att vardagen är så varierad. Ena stunden jobbar jag med något som rör caset vilket kan vara möten i storgrupp eller i olika ansvarsgrupper, intervjuer och möten med relevanta personer i branschen som kan ha viktig input till caset eller någon form av individuellt arbete. Andra stunden lägger jag tid på saker som rör traineeprogrammet i stort vilket förutom utbildningsdagar, mentorträffar, byggluncher och CMB-frukostar på senaste tiden även innefattat en utvärdering av den första breddningsperioden och av studieresan. Övrig tid lägger jag som trainee på olika typer av arbetsuppgifter från mitt ”hemföretag”, Lokalförvaltningen, eller från något av de tre olika breddningsföretagen jag kommer befinna mig på under två månader vardera."