Publicerad den 28 november 2016

Det goda ryktet sprider sig

varm_2016_2_1000

På VARM-dagen* den 22 november blev det tydligt att traineeprogrammet Framtidens Samhällsbyggare börjar bli känt i branschen och bland studenterna på Chalmers. Årets traineer hade fullt upp i montern och informationsbroschyrerna gick åt snabbt. Många studenter berättade att de hade hört om programmet från andra på skolan eller kände någon som varit trainee tidigare. Andra besökare i montern var nya inför konceptet Framtidens Samhällsbyggare och ställde frågor om företagen och framtida karriärmöjligheter.

Även företagsrepresentanterna känner i allt större utsträckning till programmet och många ville veta vad ett deltagande innebär mer i detalj - vilka företag och organisationer får vara med, hur fungerar breddningsperioderna och så vidare.

– Det var väldigt glädjande att se hur många som fick upp ögonen för programmet under VARM-dagen, kommenterade traineen Shanaz Hasan, Park- och naturförvaltningen Göteborgs stad, efteråt.

På grund av den pågående ombyggnationen i före detta arkitekturhuset var delar av mässan flyttad till det som kallas Betonghuset. Hur det kommer att se ut nästa år när ombyggnaden är klar återstår att se.
* V-teknolog- och AE-sektionens årliga arbetsmarknadsmässa