Publicerad den 12 oktober 2016

CMB välkomnar Bonava som ny huvudman

– Bonava AB blev ett fristående bolag juni 2016, när vi separerades från NCC och börsnoterades. Vi har tidigare varit engagerade i CMB i egenskap av NCC Housing och tycker att det är naturligt att fortsätta vårt engagemang i vårt nya bolag, säger Magnus Ljung, strategi- och affärsutvecklingschef på Bonava.

Magnus Ljung

Idag har Bonava  drygt 1 400 anställda med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Tyskland, Sankt Petersburg, Estland och Lettland och en omsättning på 13 miljarder kronor. Bonava är noterat på Nasdaq Stockholm.

– Som en av  norra Europas största bostadsutvecklare har vi ett naturligt stort engagemang för samhällsbyggnadsfrågor. Vi ser CMB som en bra plattform för kunskapsutbyte mellan forskning och näringsliv och planerar att vara aktiva i flera sammanhang inom CMB för att säkerställa att vi tillgodogör oss viktiga insikter och kunskaper i vårt fortsatta arbete på Bonava.

Vad vill ni få ut av ert huvudmannaskap i CMB?

– Bonava är ett ungt bolag med en stor förändringskraft över åtta marknader. Vi behöver konstant samverka med såväl forskare som andra aktörer i branschen för att kunna fortsätta utvecklas och förbli relevanta.