Publicerad den 2 oktober 2015

Nya ordföranden i CMB:s grupper

Nu när höstens arbete dragit igång på allvar vill vi gärna presentera två personer på nya poster inom CMB. Efter att legat vilande under tid har arbetet i effektivitets- och produktivitetsgruppen startat upp på nytt med både ny akademisk ledare, professor Christian Koch, och ny ordförande, Tobias Nordlund, Prolog.

– Jag tycker det är väldigt roligt att ha fått förtroende att leda CMB:s grupp om produktivitet, säger Tobias. Det händer så otroligt mycket i branschen just nu och produktivitetsfrågan har aldrig varit mer aktuell. Jag ser fram emot alla härliga diskussioner och idéer som vi skall forma och förmedla ur det gemensamma perspektivet på effektivitet och produktivitetsfrågor i gruppen.

Även upphandlingsgruppen har fått en ny ordförande i Anna Nordén, Familjebostäder. Så här kommenterar hon sin nya roll:

– Jag är väldigt glad att ha fått förtroendet att vara ordförande. Upphandlingsfrågor är strategiskt viktiga för offentliga verksamheter med stor påverkan för hela marknaden. Att få vara ordförande för ett forum som förenar dessa två samt akademi är viktigt och något jag tar på stort allvar. Dialog mellan beställare och utförare kommer vara en viktig del för Göteborgs Stad framöver. Många stora projekt är på gång och vi är alla angelägna om att det skall vara attraktiva uppdrag här. Den sociala dimensionen är viktig i detta och något som vi arbetar intensivt med i Göteborg. Så den frågan kommer givetvis få fokus.