Publicerad den 21 maj 2015

Vi ska inte göra allt för alla!

Hej!

Först och främst vill jag tacka för förtroendet som jag har fått som ordförande för CMB.

Jag tycker att det ska bli väldigt spännande och känner mig ödmjuk inför uppdraget att leda vårt arbete med att vara en brygga mellan näringslivet, det offentliga och högskola. Därför att vi spelar roll. Vi ska vara en plats där människor kan mötas, utbyta kunskap, idéer och framförallt utvecklas.  I takt med att komplexiteten ökar i våra stadsutvecklingsprojekt så ökar även behovet av management i byggsektorn och det är just här som CMB ska göra skillnad.

Vi kan konstatera att vi inte alltid har de rätta verktygen och måste hela tiden utveckla, ompröva och skaffa ny kunskap och nya vägar för ett effektivt samhällsbyggande. Det saknas inte utmaningar i vår ambition att vara Sveriges främsta forum för managementfrågor inom samhällsbyggnad – inte minst omfånget av dessa frågor.

En klok person sa till mig tidigt i karriären ”Jag kan inte ge dig receptet för framgång men ett säkert recept för misslyckande är att försöka göra allt, för alla”. Vi kanske skall börja vårt arbete tillsammans just med den tanken.

Till sist vill jag bara dela med mig av ett av mina starkaste minnen. Det var när jag själv fick ta emot ett av de finaste priser man kan få, nämligen Guldhuset, för 10 år sedan.  Diplomet har sedan dess varit ständigt närvarande i mitt arbetsrum och jag känner fortfarande samma stolthet varje gång jag tittar på det.

Därför känns det särskilt roligt med mitt nya uppdrag och ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med er.