Publicerad den 5 maj 2015

Joachim Hallengren ny ordförande för CMB

Joachim Hallengren, chef för NCC Housing, har utsett till ny ordförande för CMB. Han efterträder Henrik Saxborn, vd på Castellum, som kommer att arbeta vidare som ledamot i styrelsen. 

Joachim Hallengren är civilingenjör från Chalmers och har varit anställd hos NCC sedan 1995. Han har en bakgrund inom NCC:s fastighetsutvecklingsverksamhet som region- och Sverigechef innan han 2009 utsågs till affärsområdeschef för NCC Property Development. Sedan 2012 är Joachim chef för NCC Housing.

– Komplexiteten i byggsektorn ökar hela tiden och det finns ett enormt utvecklingsbehov inom managementfrågorna. CMB fyller en viktig funktion som brygga mellan näringslivet, akademin och det övriga samhället, säger Joachim.

Joachim kom i kontakt med CMB redan år 2005, då han vann ledarskapsutmärkelsen Guldhuset. I sin motivering betonade juryn bland annat Joachims närvarande och visionära ledarstil, samt hans mod att bryta upp traditionella arbetssätt och mönster.

– Jag minns fortfarande den otroliga känslan och stoltheten när jag tog emot priset på scenen och därför känns det extra roligt att engagera sig i CMB:s fortsatta utveckling. Jag ser fram emot en spännande resa!