Med sommaren i antågande vill vi ta tillfället i akt att önska er en underbar och avkopplande sommartid!

Vi är nyligen hemkomna från Almedalsveckan!  Dagarna där var fyllda med intressanta samtal och mycket ny kunskap och inte minst inspiration. Roligt att vi också kunnat hjälpa till att lyfta fram våra partner i samtalen. Tack för att ni deltog och delade med er av värdefull kunskap. Om dagarna var intressanta så var de också intensiva och väl hemma på fredagsnatten var vi alla väldigt trötta.

Vi kan också se tillbaka på en intensiv vår. Luncher, frukostar och prakademiska timmar har varit välbesökta. Hoppas att ni alla delar med er av möjligheten att delta till era kollegor. Vi blir bara bättre om vi är tillräckligt många som utvecklar oss.

Läs hela sommarhälsningen →

Utforska det senaste från cmb!

Vi välkomnar FOG som partner!

Vi fick möjligheten att intervjua Erica Svantesson, vd på FOG, om deras tankar kring att gå med som partner i cmb.

– cmb är en jättebra kunskapshub som vi får sparring av. Vi ser att den omställningen som behöver göras måste komma från individerna och ledarna i organisationerna i samhällsbyggnadssektorn. Detta brinner FOG för och det delar vi verkligen med cmb, säger Erica Svantesson.

Läs hela intervjun →

Är du intresserad av att vara mentor?

Mentor kan du bli som idag har en ledande position (behöver inte vara chef) hos någon av cmb:s dryga 70 partnerorganisationer och som har minst ett par års yrkeserfarenhet. Mentorprogrammet har fyra obligatoriska möten där alla mentorer och adepter deltar samt ett valfritt antal möten mellan mentor och adept där ni träffas enskilt.

Läs mer →

Nya publikationer tillgängliga!

Läs om framtidens fastighetsförvaltning, strategi för områdesutveckling och hur 3D-visualisering kan hantera målkonflikter i infrastrukturprojekt. Det sistnämnda kommer Chalmersforskaren Beata Stahre Wästberg med kollegor att berätta mer om på ett av våra frukostseminarier i höst.

Läs mer →

Utveckla ditt företag med AE-studenter i november

Vill du driva ditt företag framåt med hjälp av fräscha idéer och innovativt tänkande, samtidigt som du lär känna morgondagens stjärnmedarbetare?
Bli caseföretag i höst och samverka med ett team tredjeårsstudenter från AE-programmet i 7 veckor. Tillsammans skapar ni nya möjligheter för ert företag och bygger en framtid med innovation i centrum.

Läs mer & intresseanmälan →

Höstens aktiviteter är här!

Nu har vi släppt de första aktiviteterna för höstterminen. Boka in dig redan idag!

Se kommande aktiviteter i höst →

Utbildning: Reflekterande ledarskap

Lär dig reflektera bättre för att möta samtidens och framtidens utmaningar. Denna utbildning, ett samarbete mellan BUC, RISE och cmb, ger verktyg för att förstå branschkollegor och bygger tvärfacklighetskompetens för den nya komplexiteten med fler specialister och färre generalister.

Cmb-partners får reducerat pris: 19.000:-

Läs mer om utbildningen →

Utforska våra partners

Vestia

På Vestia är vi trygga i vår affärsmodell där vi genom partnering, det vill säga i samverkan och samarbete med våra kunder, underentreprenörer och konsulter, alltid jobbar tillsammans för att kostnadsmedvetet leverera projekt med lägre klimatpåverkan. Vi ser tydligt att efterfrågan på hållbara byggnader fortsätter öka trots utmaningar i konjunkturen och vi är glada över att kunna svara upp på våra kunders efterfrågan på hållbar kompetens.

Läs mer om Vestia →

Semrén Månsson

Framtiden är cirkulär vi på hörnet är ledstjärnan.

Utforska Göteborgs mest spännande kontorsprojekt, Vi hörnet, där transformeras en fastighet från 60- och 70-talet till moderna kontorslokaler med målet att ”återbruka så mycket som möjligt.

Semrén & Månsson har i samarbete med Alecta Fastigheter och RO Gruppen, visat vägen hur projekt och processer effektivt kan integrera återbruk av befintliga miljöer och skapa starka koncept.

Läs mer om Vi på hörnet →